Hlavní obsah

Rozsíval slaví se Stanley Cupem: Načepujeme do něj pivo a o půlnoci půjde spát

Vlašim

Po dvou letech je Michal Rozsíval zase výhradním pánem Stanley Cupu. V sobotu ukázal proslulou trofej na zimním stadionu v rodné Vlašimi, v neděli bude obránce Chicaga pokračovat ještě v soukromých oslavách. Večer už ale strážci poháru vloží slavnou hokejovou relikvii do bedny a odletí za dalšími šampióny Blackhawks zase do Švédska.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Obránce Michal Rozsíval se Stanleyovým pohárem ve Vlašimi.

Článek
Fotogalerie

Taková sláva asi nikdy neomrzí, že?

Vždycky je to krásný, ale samozřejmě je to trošičku něco jiného. Hodně věcí se změnilo. Zimák byl před dvěma lety rozestavěný, nebyl tady led, takže i proto jsem rád, že jsme sem mohli vzít pohár letos znovu.

Oslavy jste hodně zaměřil na nejmladší hokejovou generaci...

U Jesenice je česko-kanadská škola, tak jsme se zastavili i tam a ukázali to dětem. Byla to pro ně možnost se vyfotit a chviličku si to užít. A stejně tak jsem to chtěl udělat ve Vlašimi. Ukázat pohár v našem oddílu a dětem, abychom to tady všichni společně oslavili.

Třeba mezi těmi mladými budete mít následovníka.

Doufejme, že to tak jednou bude a z těch malých prcků, co se tady se mnou dneska fotili, vyroste šampión. Bylo by to hezké, kdyby to byl třeba kluk z Vlašimi.

Co všechno s pohárem ještě plánujete?

V neděli ještě máme pár soukromých akcí. Pozval jsem rodinu, kamarády, hráče, i když sezóna je blízko a mnozí nemohli. Ale přijedou třeba Martin Straka, Radim Vrbata...

Váš spoluhráč Marián Hossa ze Stanley Cupu pojedl oblíbené pirohy, co chystáte vy?

Žádné jídlo, ale asi tam načepujeme pivo (směje se).

Strážci poháru vám to posvětili?

Oni jen zjistí, co máme v plánu, já už ty instrukce znám z minula. Jinak nic speciálního. Oni jsou v tomhle docela povolní a dá se s nimi mluvit, i když samozřejmě dávají bacha, aby se pohárku něco nestalo.

Kde bude Stanley Cup přes noc?

Ve 12 půjde spát. Strážci ho o půlnoci zabalí a pojedou s ním na hotel.

Jak teď pokračujete v rekonvalescenci zlomeného kotníku?

Zatím se stále zotavuju po zranění a mám povoleno bruslit jen kolem 10 minut denně, navíc bez prudkých zatáček a nějakého přešlapování. Ještě to bude chvíli trvat. Musím trpělivě čekat, jak se to bude vyvíjet a jak noha bude reagovat. Myslím ale, že do tří týdnů bych mohl začít plně bruslit.

Do Vlašimi přijel i váš americký agent Rich Winter, takže se něco rýsuje kolem vaší smlouvy?

Řeší se to neustále, měl jsem pohovory a vypadá to dobře. Psychicky a fyzicky se chci připravit a věřím, že něco přijde.

Vzhledem k vašemu věku (36 let) a konci smlouvy jste se zranil dost nevhod.

Dřív ve byl hráč ve 30 za zenitem, ale když vidím, jak to Jarda Jágr pořád válí, tak bych to do 37, 38 let taky rád dal. Jágr ty hranice hokejového důchodu posunul.

Chtěl byste se zase vrátit do Chicaga?

Přesně tak. Jsem vlastně v kontaktu s Chicagem, a uvidíme jak to dopadne. Obrana se lehce změnila a je tam hodně mladých. Možná by mi ta zkušenost mohla hrát do karet, kdyby chtěli někoho zkušenějšího, tak by mohli sáhnout po mně.

Takže když řeknou Blackhawks, šel byste i pod cenu?

V mém věku už hraje roli, že se můžete vrátit do týmu, který znáte, k trenérovi, který ví, co od vás čekat. Kdyby bylo víc nabídek, tak bych se přikláněl k Chicagu. Za jakoukoliv cenu.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články