Hlavní obsah

Německý obránce Ehrhoff bude v NHL hrát za Los Angeles

Zkušený německý obránce Christian Ehrhoff vyřešil svou nejbližší hokejovou budoucnost. Bude pokračovat v NHL, kde se dohodl na ročním kontraktu s Los Angeles. Vedení dvojnásobných vítězů Stanley Cupu z posledních čtyř sezon podmínky smlouvy nezveřejnilo, podle médií by si Ehrhoff měl vydělat 1,5 miliónu dolarů.

Článek

Třiatřicetiletý Ehrhoff odehrál v uplynulé sezóně za Pittsburgh 49 zápasů, v nichž si připsal tři góly a 11 nahrávek. O zbytek včetně play off ho připravila zranění, utrpěl i otřes mozku.

Kapitán reprezentace na světovém šampionátu 2013 oblékal v minulosti i dres San Jose, Vancouveru a Buffala. Celkem nastoupil v základní části NHL do 741 zápasů a zaznamenal 327 bodů za 72 branek a 255 asistencí. V play off přidal v 73 startech dalších 34 bodů (7+27).

Pro Kings je Ehrhoff cennou posilou do obrany, z níž vypadli někteří klíčoví hráči. Robyn Regehr ukončil kariéru, Andrej Sekera se během léta upsal Edmontonu a Vjačeslav Vojnov má v NHL zastavenou činnost kvůli obvinění z domácího násilí.

Reklama

Související témata: