Hlavní obsah

Vašíček asi nestihne olympijské hry

PRAHA

Kouč české hokejové reprezentace Alois Hadamczik si s největší pravděpodobností může škrtnout jednoho z adeptů pro start na olympijských hrách v Turíně. Útočníka Josefa Vašíčka, který se letos podílel na zisku zlatých medailí na mistrovství světa ve Vídni, totiž s největší pravděpodobností čeká operace levého kolena a následně pauza čtyři až šest měsíců.

Foto: Carolina Hurricanes

Útočník Caroliny Hurricanes Josef Vašíček

Článek

Informace přinesl deník Raleigh News and Observer. Centr Caroliny se zranil v pátečním utkání proti Floridě a přestože jej klíčové vyšetření čeká až v pondělí, generální manažer Hurricanes Jim Rutherford již oznámil, že Vašíčka čeká několikaměsíční nucená přestávka. "Není to dobrá zpráva. Bez ohledu na to, jak se bude léčit, budeme ho postrádat déle, než jsme čekali," řekl Rutherford.

Pětadvacetiletému rodákovi z Havlíčkova Brodu se stal osudným střet se slovenským útočníkem Jurajem Kolníkem ve třetí třetině vítězného duelu, při kterém se mu patka brusle zaryla do ledu a koleno se vytočilo dozadu.

Bezprostředně po zápase lékaři mluvili o tom, že má Vašíček natržené vazy v levém koleně. Zároveň však oznámili, že vážnost jeho zranění budou schopni určit až za deset dní. Tedy v pondělí 21. listopadu, kdy má hokejista jít na další speciální vyšetření.

Juniorský mistr světa z roku 2000 prožil vynikající období před začátkem sezóny, když v šesti přípravných zápasech nasbíral deset bodů za sedm gólů a tři asistence. V patnácti soutěžních duelech NHL se sice do statistik prosazoval méně (2+3), ale byl součástí důležité defenzivní řady s Rodem Brind'Amourem a Justinem Williamsem.

Reklama