Hlavní obsah

Fischerův stav je stabilizovaný, fanoušci byli v šoku

DETROIT

Český hokejista Jiří Fischer by měl být brzy zdravotně opět v pořádku. Obránce Detroitu Red Wings a české reprezentace postihl v noci z pondělí na úterý srdeční kolaps a zkolaboval přímo na střídačce během utkání NHL s Nashvillem. Momentálně leží v detroitské nemocnici připojen na přístroje sledující stav jeho srdce a jeho stav je podle lékařů stabilizovaný.

Článek

"Je ve stabilizovaném stavu. Další dva dny ale zůstane v nemocnici," řekl novinářům tiskový mluvčí klubu Detroit Red Wings John Hahn. "Jiří je v dobré náladě a cítí se už velmi dobře," dodal zástupce klubu.

Na večerní tiskové konferenci lékaři potvrdili, že Fischerův stav je dobrý. Zatím ale nebyli schopni určit přesnou příčinu srdečního selhání českého hokejisty. "Veškeré informace by byly pouhé spekulace," uvedl týmový lékař Detroitu Tony Colucci.

"Momentálně se zdá být všechno v pořádku. Všechny měřené hodnoty se vracejí k normálu. Jiří s námi dokonce žertoval," dodal Colucci.

Bylo jasné, že nedýchá

Fischerův náhlý kolaps přímo během zápasu nezaskočil jen ostatní hráče, ale i fanoušky v hledišti Joe Louis Areny. "Sledovali jsme ho, když se zrovna vracel z ledu na střídačku," vzpomínal Don Aaron, jenž seděl v sedmé řadě přímo nad střídačkou Red Wings. "Vypadalo to, že normálně odpočívá, ale najednou se skácel k zemi a trenér začal volat doktory. Fischer se vůbec nehýbal," vybavil si nepříjemné okamžiky 70letý důchodce.

"Fischer byl úplně nehybný. Zkoušeli mu rozevřít čelist, ale bylo evidentní, že vůbec nedýchá," tvrdí 47letý Kevin Duffy z Philadelphie, jenž přijel do Detroitu trávit dovolenou. "Z našich míst jsme jasně viděli, jak se lékaři za pomocí přístrojů snaží hráče oživit. Dost to s námi otřáslo," vyprávěla Rosemarie Greenová, která vzala na zápas i dva své nezletilé syny.

Spoluhráče za Fischerem doprovodila policie

Když hlasatel v hale oznámil, co se stalo a že je zápas ukončen, nastalo v hale hrobové ticho a fanoušci se pokojně rozešli domů. Hokejisté Nashvillu později postávali smutně u svého autobusu před halou a telefonovali svým blízkým. Místní policie pak doprovodila kolonu asi šesti luxusních aut s hráči Detroitu do nemocnice, kam se vydali za svým spoluhráčem.

Reklama

Související témata: