Hlavní obsah

Fischer musí být minimálně měsíc v klidu

DETROIT

Obránce Detroitu Jiří Fischer byl ve středu propuštěn z nemocnice, následující čtyři až šest týdnů se ale musí vyhýbat jakékoliv zvýšené námaze. Lékaři nadále zjišťují, co bylo příčinou srdečního selhání, po němž se český bek ocitl při utkání proti Nashvillu v přímém ohrožení života.

Článek

Podle zpráv klubového vedení Fischer opustil nemocnici v dobrém stavu a zamířil domů, kde jej čeká v následujících týdnech vydatný odpočinek. "Podle lékařů musí být v naprostém klidu minimálně čtyři až šest týdnů. Nadále se provádějí testy, které odhalí přesnou příčinu jeho potíží," uvedl generální manažer Red Wings Ken Holland.

Fischer se zhroutil na střídačce Detroitu během první třetiny utkání s Nashvillem. Týmový lékař Tony Colucci, který okamžitě přispěchal českému hráči na pomoc, nenahmatal puls, a proto zahájil oživovací pokusy a použil i automatický defibrilátor. Po dvou elektrických šocích Fischerův puls opět naskočil a hráč byl poté už ve stabilizovaném stavu převezen do nemocnice.

Původní zprávy hovořily o tom, že se českému hráči zastavilo srdce, Colucci ale tuto možnost nepotvrdil a lékaři stále zjišťují, co bylo přesnou příčinou Fischerovy slabosti. Podle Colucciho se mohlo jednat jednak o komorovou tachykardii, tj. příliš rychlý srdeční rytmus, nebo fibrilaci komor, tedy velmi rychlé a nepravidelné stahy srdečního svalu.

Lékaři odhalili Fischerovi srdeční odchylku již v roce 2002, tehdy ale stačily dva dny klidu, aby se vše vrátilo do normálu. Podle českého hráče mohla za tehdejší výkyv zesílená srdeční stěna. Colucci nepotvrdil, že by oba případy mohly mít přímou souvislost.

Místo českého beka byl do sestavy povolán Kyle Quincey, který se už podílel na středeční výhře Red Wings nad Cooradem.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články