Hlavní obsah

Jágr velebil po utkání v Atlantě spoluhráče

NEW YORK

Jaromíru Jágrovi letošní sezóna zámořské NHL sedí. Český útočník pomohl ve čtvrtek New Yorku Rangers ke čtvrtému vítězství v řadě a přestože hrál s drobným zraněním, upevnil díky gólu a asistenci své vedení v kanadském bodování soutěže. Po utkání na ledě Atlanty ale Jágr především chválil své spoluhráče.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Jaromír Jágr má důvod k úsměvu: je v čele kanadského bodování NHL.

Článek

"Co mi dělá největší radost, je to, že jsme zabrali jako tým. Ztratili jsme Martyho (Ručinského), nehrál Rucchin a v podstatě ani já, a stejně jsme dokázali zvítězit. To je super," pochvaloval si Jágr, jenž vstřelil v Atlantě svůj jednadvacátý gól sezóny.

"Mohl jsem jen trochu bruslit a trochu střílet," smál se tradičně nejlepší hráč Jezdců, jenž v pětadvaceti zápasech nasbíral devětatřicet bodů a před druhým Peterem Forsbergem z Philadelphie má náskok tři body.

Před sezónou podceňovaný celek z Manhattanu prožívá skvělý vstup do ligy, aktuálně je dokonce nejlepším týmem Východní konference. "Kluci, kterým nikdo před sezónou nevěřil, teď vyhrávají zápasy. Z toho jsem šťastný," řekl novinářům Jágr, jenž nyní cítí, že si jeho spoluhráči více věří.

Nejdou hrát, ale vyhrát

"Sebedůvěra je tu ale na místě, protože prostě nehrajeme špatný hokej. Neříkám, že můžeme porazit kohokoli, ale už se tomu blížíme. Ještě jsme se sice neutkali s Ottawou, ale s pár opravdu dobrými týmy jsme hráli," uvedl třiatřicetiletý útočník, jehož ve čtvrtečním utkání sledoval reprezentační trenér Alois Hadamczik.

Rangers získali zatím z pětadvaceti zápasů 33 bodů a začínají se vzdalovat osmičce horších týmů z konference. Deváté Buffalo na první nepostupové příčce do play-off na ně ztrácí deset bodů. "Důvodem je to, že nejdeme hrát zápasy, ale vyhrávat je," řekl Jágr, jenž si musel nechat ošetřit tříslo v první třetině a ve třetí odehrál jen čtyři a půl minuty.

Se spoluhráči má za sebou rekordní porci zápasů, kterou musel zvládnout během 51 dnů. Proto už vyhlíží delší pauzu, jež tým čeká po sobotním duelu s Washingtonem. Poté přivítají v Madison Square Garden až ve čtvrtek Pittsburgh. "Tahle přestávka mě vyléčí," dodal nejlépe placený hráč zámořské soutěže.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články