Hlavní obsah

Jágr dál může hrát s mladým parťákem. Kanaďan podepsal novou smlouvu

Florida Panthers se krátce před začátkem tréninkového kempu dohodla na dvouleté smlouvě s útočníkem Jonathanem Huberdeauem. Dvaadvacetiletý kanadský hokejista si celkem vydělá šest milionů dolarů a může tak pokračovat v úspěšné spolupráci z minulé sezóny s českým veteránem Jaromírem Jágrem.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jaromír Jágr na archivním snímku

Článek

Huberdeau, nejlepší nováček NHL z roku 2013, má za sebou nejúspěšnější sezónu v kariéře. Účastník loňského mistrovství světa nasbíral v 79 zápasech 54 bodů (15+39) a byl nejproduktivnějším hráčem týmu.

V závěru sezóny vytvořil levý křídelní útočník Huberdeau údernou lajnu s devatenáctiletým finským centrem Aleksandrem Barkovem a třiačtyřicetiletým Jágrem. Ve dvaceti utkáních od Jágrova únorového příchodu z New Jersey toto věkově nesourodé trio nasbíralo celkem 54 bodů a pomohlo týmu k dvanácti výhrám.

"Chceme nejlepší hráče a nejlepší tým. Začíná to do sebe zapadat," pochvaloval si uzavření dohody s mladým útočníkem generální manažer Panthers Dale Tallon.

Útočník Nelson uzavřel novou tříletou smlouvu s Islanders

Útočník Brock Nelson podepsal novou tříletou smlouvu s New York Islanders. Třiadvacetiletý Američan si v nadcházejících třech sezónách vydělá celkem 7,5 miliónu dolarů. V minulém ročníku měl Nelson příjem 900 tisíc dolarů.

Bronzový medailista z letošního mistrovství světa v Praze a Ostravě si v uplynulém ročníku připsal v 82 zápasech NHL 42 bodů za 20 branek a 22 asistencí. V šesti zápasech play off vstřelil dva góly. Na světovém šampionátu zaznamenal v deseti utkáních deset bodů za šest zásahů a čtyři asistence.

Reklama

Související témata: