Hlavní obsah

Zmlátil by i medvěda? Drsňák Polák v přípravě na NHL tvrdě pomstil spoluhráče

V kanadsko-americké NHL má pověst velkého tvrďáka, který na ledě rány rozdává i přijímá. Postavit se metrákovému chlapíkovi Romanu Polákovi do bitky vyžaduje opravdu pořádný kus odvahy. Své o tom ví i útočník Ottawy David Dziurzynski, který v pondělním přípravném střetnutí v Air Canada Centre na vlastní kůži poznal jeho obrovskou sílu.

Foto: John E. Sokolowski, Reuters

Obránce Toronta Roman Polák (vpravo) v souboji s útočníkem Ottawy Zackem Stortinim. Vlevo je brankář Maple Leafs Jonathan Bernier.

Článek

Dziurzynski si v polovině třetí třetiny vyšlápl u mantinelu na mladého křídelníka Maple Leafs Connora Browna, což se Polákovi vůbec nelíbilo. Český bek ve službách Javorových listů přijel svého spoluhráče okamžitě pomstít.

Ostravský rodák, jenž příští rok oslaví třicáté narozeniny, měl při pěstní potyčce viditelně navrch. O čtyři roky mladšího protihráče zasypal několika ostrými údery a na závěr ho ještě skolil k zemi. Polák sklidil za povedenou a vyhranou rvačku ovace zaplněné arény a uznání se dočkal i od zámořských novinářů.

"S Polákem bych se nepral, ten chlap by zmlátil i medvěda," tweetoval novinář James Mirtle z kanadské televizní stanice TSN.

Zápas nakonec vyhrálo Toronto 4:1. Další přípravný duel čeká Maple Leafs v noci na středu, kdy se představí na hřišti Montrealu.

Reklama

Související témata: