Hlavní obsah

Lang je na marodce, šanci zřejmě dostane Hudler

DETROIT

Hokejisté Detroitu se budou muset v nejbližší době obejít bez služeb českého útočníka Roberta Langa. Jeden ze žhavých adeptů startu na olympijských hrách v Turíně si v pondělním zápase NHL v Los Angeles poranil třísla a v druhé třetině z duelu předčasně odstoupil. Langovo místo centra by mohl zaplnit jeho krajan Jiří Hudler, působící momentálně na farmě.

Foto: www.detroitredwings.com

Robert Lang v dresu Detroitu.

Článek

Vážnost Langova zranění ještě klub oficiálně neoznámil, ale trenér Mike Babcock přiznal, že situace nevypadá nejlépe. "Podle našich doktorů to moc dobré není, ale doufám, že to nebude tak hrozné," řekl kouč zámořským novinářům. Detroit přišel o Langa ve stejný den, kdy se do sestavy vrátil obránce Jason Woolley.

Langovo zranění přišlo v nejméně vhodnou dobu, když se mu zrovna mimořádně dařilo. Ve víkendovém zápase na ledě San Jose nasbíral pět asistencí, celkem má na kontě 24 bodů (8+16) v 26 zápasech.  V klubovém pořadí produktivity patří 34letému odchovanci litvínovského hokeje čtvrté místo.

Hudler na farmě září

"Je to vážně smůla, protože měl opravdu skvělou formu," potvrdil Babcock. "Je to pro nás klíčový hráč. Dokud se nedá dohromady, bude ho muset někdo nahradit," dodal. Kádr Detroitu tak doplní někdo z jeho farmářského týmu v Grand Rapids. A podle zámořského tisku klub sáhne po českém centrovi Jiřím Hudlerovi.

Jednadvacetiletý Hudler je druhý v produktivitě celé nižší soutěže AHL, když nasbíral 30 kanadských bodů (14 gólů a 16 přihrávek) v osmnácti zápasech.  Na vedoucího Erika Westruma z Houstonu ztrácí pouhé dva body, mezi střelci jsou před ním jen Pominville z Rochesteru a Schultz z Manitoby. Naposledy Hudler zazářil v sobotu, kdy se na výhře nad Iowou 6:2 podílel dvěma góly a jednou asistencí.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články