Hlavní obsah

Haškův náhradník zlomil rekord, Havlát je zraněný

Hokejisté Ottawy se mohou pyšnit momentálně asi nejlepší brankářskou dvojicí v NHL. Jedničkou je stále vynikající Dominik Hašek a záda mu kryje Ray Emery, jenž právě překonal rekord v nejlepším startu brankáře v NHL. Emery ve všech dosavadních devíti zápasech vychytal vítězství, v noci z úterý na středu navíc proti Montrealu poprvé v kariéře udržel čisté konto.

Článek

Emery chytal proti Montrealu pošesté v kariéře a stejně jako vždy předtím i tentokrát odcházel po zápase jako vítěz. Celkově to byla pro 23letého rodáka z Hamiltonu devátá výhra v NHL v řadě, čímž překonal nováčkovský rekord Boba Froese. Ten odstartoval svou kariéru v NHL v sezóně 1982/83 ve Philadelphii osmi vítězstvími v řadě.

"Myslím, že jako kluk jsem měl Froeseovu kartičku," usmíval se po zápase šťastný Emery. "Věděl jsem, že hrál za Flyers. Ale jinak jsem toho o jeho kariéře moc netušil, řekli mi to až novináři. Je úžasné zapsat se mezi rekordmany," dodal Emery, jemuž po zápase upřímně gratuloval i Dominik Hašek.

Ten by se nyní mohl cítit skvělými výkony náhradníka ohrožen. Ale vzhledem k jeho zkušenostem i fantastickým statistikám by měl být 40letý gólman v klidu. Hašek kraluje brankářům v NHL hned ve čtyřech kategoriích - má nejvíce vychytaných vítězství (13), nejvíce zápasů s čistým kontem (3), nejnižší průměr branek na zápas (1,92) a nejlepší úspěšnost zásahů (93,4%).

Havlát odstoupil s vykloubeným ramenem

Co se týče brankářů, může být trenér Ottawy Bryan Murray v naprostém klidu. Vrásky na čele mu ale způsobilo zranění českého útočníka Martina Havláta. Ten proti Montrealu vstřelil jednu branku, ale na začátku třetí třetiny jej u mantinelu sestřelil Michael Ryder a Havlát odstoupil ze hry s vykloubeným ramenem.

"Výsledky vyšetření budeme znát až později. Ale myslím, že ho to opravdu hodně bolelo. Nejsem doktor, ale dá se očekávat, že bude chybět měsíc nebo dva," prohlásil Murray.

Reklama

Související témata: