Hlavní obsah

Hejda v Chicagu neuspěl, musí hledat jiné angažmá

Chicago

Jan Hejda neuspěl na testech v týmu úřadujícího držitele Stanleyova poháru. Chicago českému obránci nenabídlo smlouvu, ten tak v sobotu opustil jeho kemp a musí si hledat místo v jiném klubu. Informovaly o tom oficiální stránky Černých jestřábů. Hejda je bez kontraktu od konce minulého ročníku, kdy nastupoval v dresu Colorada.

Foto: Eric Bolte, Reuters

Jan Hejda (23) zastavuje Jeremyho Gregoirea (47).

Článek
Fotogalerie

Hejda naposledy nastoupil za Chicago v pátečním přípravném utkání na ledě Montrealu a dovršil vítězství 5:1, když se ve vlastním oslabení a při power play Canadiens 57 sekund před koncem trefil přes celé hřiště do prázdné branky po vyhození puku od levého mantinelu. Celkem sehrál za Blackhawks tři zápasy a zaznamenal dva body za gól a asistenci. V průměru strávil na ledě 19:59 minuty za zápas, v bilanci plus/minus měl bilanci jednoho kladného bodu.

Od doby, kdy se Hejda domluvil na zkoušce v Chicagu, ale prodloužil smlouvu s Blackhawks další český obránce Michal Rozsíval, který s týmem získal v roce 2013 i letos Stanleyův pohár a nyní se dostává zpět do formy po zlomenině kotníku z poloviny května. Na zkoušce v Chicagu navíc nadále zůstává zkušený devětatřicetiletý slovenský bek Ľubomír Višňovský.

Hejda, jemuž skončil čtyřletý kontrakt celkem na 15 milionů dolarů, tak musí hledat angažmá jinde. V minulé sezoně si účastník letošního mistrovství světa v Praze připsal v dresu Avalanche v 81 zápasech 13 bodů za gól a 12 asistencí. Na MS zaznamenal v deseti duelech dvě přihrávky.

Bývalý hráč Slavie, CSKA Moskva a Mytišči má v NHL na kontě za Edmonton, Columbus a Colorado dohromady 627 zápasů a 135 bodů za 25 branek a 110 asistencí. V deseti duelech play off nebodoval. Startoval na sedmi světových šampionátech a na olympijských hrách 2010 ve Vancouveru. Je i vicemistrem světa z roku 2006 a v roce 2003 získal v extralize titul se Slavií.

Reklama

Související témata: