Hlavní obsah

Zraněný Havlát může chybět až půl roku

BOSTON (USA)

Český hokejista Martin Havlát možná přijde o olympijské hry v Turíně. Čtvrteční lékařské vyšetření rozhodne, jak dlouho si kvůli vykloubenému pravému ramenu nezahraje. Útočník Ottawy Senators se zranil v úterním zápasu NHL s Montrealem a bude mimo hru minimálně čtyři až šest týdnů.

Článek

Pokud však bude potřeba operace, může Havlát na hokej zapomenout na čtyři až šest měsíců a únorovou olympiádu bude muset oželet. "Nemohu nic dělat, je to frustrující. Hned jsem věděl, že je to špatné, nelehal jsem si na led pro nic za nic. Hodně to bolelo," popsal Havlát v zámořských médiích okamžiky po osudném střetu s Michaelem Ryderem.

Ten ho ani nefauloval. "Vrazil do mě čistě, ale trochu pozdě. V té chvíli jsem už totiž neměl puk. To mě teď trápí nejvíc," řekl Havlát.

Čtyřiadvacetileté pravé křídlo přitom mělo úspěšný vstup do sezony, v 16 zápasech zaznamenalo devět gólů a pět asistencí. Trenér Senátorů Bryan Murray počítal s Havlátem i do prvního útoku. "Mluvili jsme o tom, jak by elitní řada vypadala, kdybychom ho nechali hrát s Jasonem Spezzou a Danym Heatleym. Určitě by to jeho statistiky změnilo," naznačil plány, z nichž prozatím sešlo.

Reklama

Související témata: