Hlavní obsah

Havlát na operaci nemusí, olympiádu by mohl stihnout

OTTAWA/PRAHA

Český hokejový útočník Martin Havlát může dál snít svůj olympijský sen. Rodák z Mladé Boleslavi, který v NHL obléká dres Ottawy, si v úterním zápase proti Montrealu poranil rameno a hrozila mu dlouhá přestávka. Podle jeho agenta Josefa Machaly však Havlát nebude muset na operaci a mimo hru tak bude pouze tři až šest týdnů.

Článek

"Martin měl kliku, na operaci nemusí," řekl Machala, který je se svým klientem v telefonickém kontaktu. V případě, že by musel podstoupit operační zákrok, by byl juniorský i seniorský mistr světa mimo hru až šest měsíců a jeho start na únorovém olympijském turnaji v Turíně by byl vyloučen.

Jméno čtyřiadvacetiletého Havláta figuruje mezi 66 hráči v širší nominaci trenéra Aloise Hadamczika. Bývalý hráč Třince či pražské Sparty má reálnou šanci prosadit se do konečného třiadvacetičlenného výběru, který musí vedení české reprezentace nahlásit nejpozději 22. prosince.

Havlát sice nestartoval na letošním světovém šampionátu ve Vídni a nepodílel se tak za zisku zlatých medailí, v Ottawě se mu však relativně daří, v šestnácti zápasech nasbíral čtrnáct kanadských bodů za devět gólů a pět asistencí. Pět utkání však musel vynechat kvůli disciplinárnímu trestu za kopnutí Hala Gilla z Bostonu.

Reklama

Související témata: