Hlavní obsah

Útočníci Simon a Uher byli posláni z kempu Pittsburghu na farmu

Pittsburgh

Čeští hokejoví útočníci Dominik Simon a Dominik Uher míří z přípravného kempu Pittsburghu na farmu do celku Wilkes-Barre Scranton do nižší AHL. Uher byl ještě před plánovaným odchodem do záložního týmu umístěn na listinu volných hráčů, odkud si jej mohl vybrat případný jiný zájemce z NHL.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hokejový útočník Dominik Simon (vlevo) během tréninku české reprezentace v rámci předsezonního kempu v Praze.

Článek

Jednadvacetiletého Simona, který reprezentoval v květnu na domácím mistrovství světa v Praze, si Penguins vybrali letos v pátém kole draftu na 135. pozici. V půlce července podepsal sparťanský odchovanec tříletou nováčkovskou smlouvu a vydal se z extraligové Plzně do zámoří. V přípravě sehrál za Penguins jediný zápas, při čtvrteční prohře v Detroitu strávil na ledě 12 minutě a 39 sekund a nebodoval.

Na kontě má Simon v české extralize 130 zápasů a 48 bodů za 28 branek a 20 asistencí. V české reprezentaci debutoval loni v listopadu a vybojoval si v kádru trenéra Vladimíra Růžičky premiérou účast na MS, kde v deseti zápasech zaznamenal šest bodů za jeden gól a pět přihrávek.

O rok starší Uher nastupoval na farmě ve Wilkes-Barre už v minulých třech sezónách a v uplynulém ročníku se dočkal i debutu v NHL. Za Pittsburgh sehrál dva zápasy, v nichž nebodoval. V AHL má na kontě v základní části 193 utkání a 57 bodů (24+33). Ve 28 duelech play off skóroval třikrát a u pěti branek asistoval.

Pittsburgh rodáka z Frýdku-Místku draftoval v roce 2011 v pátém kole jako 144. hráče v pořadí. Do zámoří odešel Uher už o dva roky dříve a tři sezóny nastupoval v juniorské WHL za Spokane. V přípravě nastoupil ve čtyřech zápasech a bodově se neprosadil.

Reklama

Související témata: