Hlavní obsah

Toronto s Pilařem kontrakt neuzavře

TORONTO

Obnovené problémy se srdcem hokejového obránce Karla Pilaře vedly vedení Toronta Maple Leafs k odložení podpisu smlouvy s českým hráčem. Pilařův agent Robert Spálenka ve středu tvrdil, že obránce podepsal s týmem NHL smlouvu, generální manažer Maple Leafs John Ferguson to ale v pátek popřel.

Článek

Podle kanadské televizní stanice Sportsnet dohodu zhatilo zhoršení Pilařova zdravotního stavu. Sedmadvacetiletému obránci se během uplynulých dvou dnů ozvalo jeho problematické srdce, kvůli němuž v minulosti vynechal v NHL skoro celou sezónu.

Proto vedení klubu upustilo od záměru podepsat s ním původně zamýšlený jednocestný kontrakt na tuto sezónu. "Nejistota ohledně jeho zdraví nás donutila věc odložit," řekl Ferguson.

Pro byl i sám Pilař. "Tělo ještě nepracuje, jak by mělo," citoval jej server stanice Sportsnet. "Kdy budu připraven, nevím. Nechci nic uspěchat," řekl. Původně měl do NHL naskočit už koncem měsíce, nyní už může až příští sezónu.

Čtvrtek 1. prosince byl posledním datem, kdy mohli hráči bez smlouvy uzavřít nový kontrakt. Obránce tak může nastoupit jen v Evropě, kam se podle Spálenky vrátí. "Hlavní je, aby byl zdravý. Dáme mu času, kolik potřebuje, a těším se, že se v létě k jednání znovu vrátíme," řekl Ferguson.

Reklama

Související témata: