Hlavní obsah

Arizona Coyotes - San Jose Sharks 0:3Hertl se blýskl dvěma body, trefili se i další tři Češi

Tomáš Hertl se dvěma body blýskl v přípravném zápasu kanadskoamerické NHL z noci na dnešek. Jednadvacetiletý odchovanec pražské Slavie nejprve po dvou minutách třetí třetiny upravil skóre na 2:0 a o deset minut později asistoval u třetí trefy Pavelskiho. Z dalších Čechů se gólově prosadili i Lukáš Sedlák, Jakub Voráček a Jiří Tlustý.

Foto: Rick Scuteri, ČTK/AP

Útočník San Jose Sharks Tomáš Hertl v zápase proti Arizoně Coyotes.

Článek

Sedlák otevřel v šesté minutě skóre, když zpracoval nepovedenou střelu spoluhráče Rychela a zasunul puk za bezmocného gólmana Lehnera.

Modrokabátnící vedli po dvou třetinách již 5:0, nicméně Sabres v rozmezí 5. až 14. minuty třetího dějství snížili na rozdíl jedné branky. Tu se jim však nepodařilo vstřelit, naopak Bjorkstrand podruhé v zápase skóroval, když minutu před koncem trefil prázdnou klec a upravil na konečných 6:4.

Povedené utkání má za sebou i Tomáš Hertl, který se dostal mezi tři hvězdy zápasu. Odchovanec Slavie si připsal gól a nahrávku, a výrazně se tak podílel na výhře San Jose nad Arizonou. V úvodu třetí třetiny nejprve sám zvýšil na 2:0 a pak asistoval u závěrečného Pavelskiho gólu. Americký forvard se stal první hvězdou duelu, když vstřelil i úvodní branku. Čisté konto si připsal Martin Jones, který v létě přišel z LA Kings.

Do střelecké listiny se zapsali i Jakub Voráček, nejproduktivnější český hráč uplynulého ročníku NHL, a Jiří Tlustý. Ve vzájemném střetnutí Devils s Flyers se nejprve z přesilovky prosadil Tlustý. Za minutu a půl však z početní výhody udeřil i Voráček. O vítězi nakonec rozhodovaly nájezdy, ve kterých uspělo New Jersey. 

Brankář Red Wings Petr Mrázek tentokrát zůstal pouze na lavičce. V brance dostal příležitost Jimmy Howard, který 33 zákroky pomohl k výhře Detroitu 4:2 nad Torontem. Jednatřicetiletý Američan byl vyhlášen první hvězdou utkání.

Zvláštní náboj měl zápas pro trenéra Toronta Mika Babcocka, který deset let trénoval Rudá křídla. "Ani jsem o tom nepřemýšlel," svěřil se kouč zámořským novinářům. "Jako hostující trenér jsem tu byl, myslím, před jedenácti lety, ještě před výlukou," lovil v paměti datum 3. ledna 2004, kdy tehdy přijel jako trenér Anaheimu.

Přípravné zápasy před startem NHL:
Buffalo Sabres - Columbus Blue Jackets 4:6 (0:3, 0:2, 4:1)
Branky: 45. a 52. McGinn, 45. Girgensons, 54. E. Kane - 6. Sedlák, 7. Kukan, 20. Hannikainen, 24. Karlsson, 28. a 59. Bjorkstrand.
Carolina Hurricanes - Pittsburgh Penguins 2:1 (1:0, 0:0, 1:1)
Branky: 20. Gerbe, 43. Wisniewski - 48. Dupuis.
New Jersey Devils - Philadelphia Flyers 3:2 po náj. (0:0, 0:1, 2:1 - 0:0)
Branky: 44. Tlustý, 57. a rozh. nájezd Josefson - 32. R. White, 45. Voráček.
Washington Capitals - Boston Bruins 2:1 po náj. (0:1, 0:0, 1:0 - 0:0)
Branky: 58. Ovečkin, rozh. nájezd Oshie - 5. Eriksson.
Detroit Red Wings - Toronto Maple Leafs 4:2 (2:1, 0:1, 2:0)
Branky: 3. Abdelkader, 6. D. Miller, 43. Zetterberg, 59. B. Richards - 2. J. van Riemsdyk, 40. Arcobello.
Arizona Coyotes - San Jose Sharks 0:3 (0:1, 0:0, 0:2)
Branky: 6. a 52. Pavelski (u druhé Hertl), 42. Hertl

Reklama