Hlavní obsah

Královský hon na Haška Senátoři ztrestali

Dominik Hašek byl největší zbraní hokejistů Ottawy Senators v zápase NHL proti Los Angeles Kings. Český brankář dovolil soupeři vstřelit jedinou branku a za soustředěný výkon si po výhře 5:1 vysloužil ocenění první hvězdy zápasu. V utkání plném šarvátek navíc dokázal ustát i několik velmi nepříjemných provokací ze strany hráčů Los Angeles.

Článek

Zápas v Ottawě byl od začátku plný nečistých zákroků, jejichž sérii odstartovala už v páté minutě bitka domácího Fishera se Seanem Averym. Právě útočník Los Angeles pak byl označen za největšího provokatéra utkání. V poslední části dostal ještě tresty za fauly na Meszároše a Spezzu, a po další bitce s McGrattanem už musel do sprch.

Ještě předtím ale stihl několikrát znepříjemnit život Haškovi, když ve druhé a třetí třetině do něj nešetrně najel. Když pak na něj po zákroku Meszároše spadl tak, že Haškovi odletěla helma, měl toho český gólman tak akorát. Chtěl si s ním všechno vyříkat, ale jen vyprovokoval další bitku a Haškův zastánce McGrattan dostal společně s Averym trest do konce utkání.

B.Murray: "Andyho styl - napadat brankáře"

"Jen jsem mu chtěl něco říct, protože už jsem měl plné zuby toho, jak mě osekával, když jsem měl puk v rukavici," vysvětloval incident Hašek. "Vystartoval jsem na něj, ale on mě najednou udeřil. Já se prát nechtěl," zdůraznil český gólman, kterého předtím nešetrně atakoval také Conroy. Krátce před koncem zápasu Haška raději trenér Ottawy Bryan Murray ze hry úplně stáhl.

"Přesně tohle je Andyho styl, napadat brankáře," kritizoval po zápase Murray svého konkurenta na střídačce Kings Andy Murrayho. "Jeho hráči lítali po ledě jak splašení a neustále provokovali. Ať bylo pískáno nebo ne. Pokaždé, když jsme s nimi hráli v Anaheimu, dopadlo to podobně," dodal B. Murray.

Ten se se svým jmenovcem z Los Angeles nemůže vystát právě od doby, kdy působil jako kouč a generální manažer u týmu Anaheim Mighty Ducks. Při řadě zápasů s kalifornským rivalem tehdy docházelo k mnoha vypjatým situacím.

A.Murray: "To on posílá hráče do šarvátek"

Servítky si po zápase nebral ani Andy Murray. "Dobře víme, že cíleně posílá hráče do šarvátek tak jako teď. Ne nadarmo má reputaci coby kontroverzní kouč," kontroval v hodnocení kouče domácích. "Radši by si měl dávat pozor co říká. Když už něco káže, tak by se tím měl také řídit. Zasloužil by pokutu."

Ani jeden z Murrayů nejspíš neměl v zápase úplně čisté svědomí. A vášně pořádně pracovaly. Bryan Murray například po zápase nelichotivě křičel na televizního komentátora Jima Foxe. Ten totiž mimojiné při přenosu utkání prohlásil do éteru, že Murrayho chování je neprofesionální a je znám tím, že cíleně posílá hráče mstít se.

Reklama

Související témata: