Hlavní obsah

Ruský obránce Gončar na zkoušce v Pittsburghu neuspěl

Pittsburgh

Ruský hokejový obránce Sergej Gončar nezískal smlouvu na zkoušce v Pittsburghu, s kterým v roce 2009 získal Stanleyův pohár. Jednačtyřicetiletý Gončar je v NHL po konci angažmá v Montrealu nechráněným volným hráčem. Jestliže nedostane kontrakt jinde, zůstanou dvěma nejstaršími hráči v nadcházející sezoně čeští útočníci - vedle třiačtyřicetiletého Jaromíra Jágra z Floridy také devětatřicetiletý Patrik Eliáš z New Jersey.

Článek

Gončar si v přípravě ve čtyřech zápasech za Penguins, za které hrál v letech 2005 až 2010, připsal dva body za gól a asistenci. Měl ale na kontě osm záporných bodů za účast na ledě při vstřelených a inkasovaných gólech. V minulém ročníku sehrál za Dallas a Montreal 48 zápasů a připsal si 14 bodů za gól a 13 asistencí.

Celkem má v NHL, kde hrál i za Washington, Boston a Ottawu, na kontě 1301 utkání a 811 bodů za 220 branek a 591 přihrávek. Ve 141 duelech play off nasbíral 90 bodů za 22 tref a 68 přihrávek. Ve sbírce má Gončar i stříbro z olympijských her v Naganu, kde Rusové podlehli ve finále českým hokejistům.

Reklama

Související témata: