Hlavní obsah

Hadamczik se v NHL zajímal i o české hráče na marodce

NEW YORK

Také o pětici českých hokejistů v severoamerické NHL, kteří jsou v současné době na marodce, se při své inspekční cestě za oceán zajímal kouč českého národního mužstva Alois Hadamczik. Všech pět hráčů je totiž v širší nominaci na únorové olympijské hry v Turíně.

Foto: PRÁVO/Petr Hloušek

Trenér hokejové reprezentace Alois Hadamczik.

Článek

Dvě třetiny sobotního zápasu New Jersey proti Minnesotě sledovali Hadamczik a generální manažer reprezentačního týmu Zbyněk Kusý ve společnosti útočníka Devils Patrika Eliáše, který se zotavuje po žloutence. "Dlouho jsme spolu mluvili. Řekli jsme si určité věci a podle toho se rozhodneme," uvedl trenér bez bližších podrobností v sobotu na stadionu komplexu Meadowlands v New Jersey pro ČTK.

S Fischerem a Havlátem to není dobré

"Pořád nevíme, jak to dopadne s Jiřím Fischerem, kdy začne nebo zda vůbec bude hrát," řekl kouč, před jehož očima se pětadvacetiletý obránce Detroitu při zápasu 21. listopadu proti Nashvillu zhroutil se srdečním záchvatem a nyní je v domácím ošetřování.

"Těžké zranění má Martin Havlát, u něhož také nevíme, co bude dál," řekl Hadamczik o ottawském útočníkovi, který si v úterním zápase proti Montrealu poranil rameno a hrozila mu dlouhá přestávka. Podle posledních zpráv ale nebude muset na operaci a mimo hru tak bude pouze tři až šest týdnů.

Lang by měl být v pořádku

Do 14 dnů by měl být podle Hadamczika opět fit útočník Detroitu Robert Lang, jehož natažená třísla po pondělním zápase proti Los Angeles nejsou vážným problémem.

Pouze v případě útočníka Caroliny Josefa Vašíčka je už více méně jasno. Sám hráč před nedávnem v rozhovoru pro ČTK připustil, že se kvůli vážně zraněnému kolenu s olympijským snem pro tentokrát asi rozloučil.

Hadamczik s Kusým během 16 dnů navštívili 14 zápasů NHL. Viděli při nich na ledě 35 českých hokejistů, z toho 26 hráčů zařazených do širší nominace na turínskou olympiádu.

Reklama