Hlavní obsah

Eliáš trénuje, ale termín návratu zatím nezná

NEW YORK

Český hokejový útočník Patrik Eliáš zatím stále neví, kdy se po těžké žloutence vrátí opět do hry. Hvězda New Jersey se cítí lépe, ale jak hráč sám říká, jde o pomalý proces. "Trénuji, vše probíhá, jak by mělo. Přesné datum ale dát nemůžu," řekl Eliáš po sobotním zápase Devils s Minnesotou ČTK.

Foto: ČTK

Útočník New Jersey Patrik Eliáš.

Článek

Dvojnásobný vítěz Stanleyova poháru už přes měsíc individuálně trénoval na ledě. "Pak jsem si dal nějakou chvilku pohov, abych to neuspěchal, a teď už jsem zase zpátky v tréninku," řekl hráč považovaný za adepta na kapitána New Jersey.

Devětadvacetiletý útočník, jenž v posledních pěti sezonách vyhrál kanadské bodování týmu, zápolí se žloutenkou typu A od března, kdy onemocněl během angažmá v ruské lize. Přišel kvůli tomu o mistrovství světa ve Vídni, kde reprezentační tým zvítězil, a teď mu vážně hrozí, že nepojede ani na olympiádu.

Rozhodnutí ještě nepadlo

Většinu sobotního utkání sledoval z tribuny vedle trenéra českého národního mužstva Aloise Hadamczika a generálního manažera týmu Zbyňka Kusého, kteří v New Jersey završili svoji předolympijskou inspekční cestu za českými hráči v NHL. Podle Eliáše ale žádnou dohodu neuzavřeli.

"Kvůli situaci, v jaké jsem, není možné se na ničem konkrétním domluvit. Ještě nějaká doba na to udělat rozhodnutí zbývá. Uvidíme, jak to dopadne," řekl Eliáš. Nominace má být zveřejněna nejpozději 22. prosince, ale změny v ní jsou možné až do 15. ledna.

Podobně se vyjádřil i trenér Hadamczik. "Řekli jsme si určité věci a podle toho se rozhodneme," uvedl pouze.

Reklama