Hlavní obsah

Zopakuje Voráček životní sezónu? Můžu být ještě o dvacet procent lepší, vyhlašuje

Philadelphia/Praha

Má za sebou herně i bodově nejpovedenější sezónu ve své kariéře, která mu v létě vynesla prodloužení kontraktu s Philadelphií o osm let, během nichž si vydělá 66 miliónů dolarů. Český hokejový útočník Jakub Voráček ale před blížícím se startem nového ročníku NHL fanouškům vzkazuje, že bude ještě lepší.

Foto: Rich Schultz, ČTK/AP

Útočník Philadelphie Jakub Voráček oslavuje svůj gól se spoluhráčem Braydenem Schennem.

Článek

„Jsem zkušenější a silnější než minulý rok. Tohle léto jsem trénoval úplně stejně jako to minulé, ale teď jsem starší a vyspělejší. Na ledě si sám uvědomuju, jak se v osobních soubojích cítím líp," řekl kladenský odchovanec v rozhovoru pro server csnphilly.com.

Šestadvacetiletý forvard v uplynulé sezóně až do jejího konce bojoval o Art Ross Trophy pro nejproduktivnějšího hráče základní části soutěže, nakonec skončil s 81 kanadskými body na děleném čtvrtém místě. Radost z vydařených individuálních výkonů mu ale kazilo, že Letci nepostoupili do play off.

„Hraju proto, abych měl se svým týmem úspěch, abych vyhrál Stanleyův pohár. Nepotřebuju dělat 95 bodů za sezónu a bojovat o krále střelců. Radši jich udělám 70, když budu mít jistotu, že vyhrajeme tabulku své divize. Každý náš hráč to podle mě vidí stejně, protože máme v týmu dost kluků pod dlouhodobými kontrakty," tvrdí Voráček, že osobní úspěchy by vyměnil za ty týmové.

Právě on je ale svými výkony může hodně ovlivnit. „Myslím, že můžu být ještě o dvacet procent lepší než loni. Tak doufejme, že nám to pomůže víc vyhrávat."

Na jakou metu Jakub Voráček dosáhne v letošní sezóně kanadského bodování NHL?
Získá méně než 50 bodů
4,8 %
50 - 70 bodů
21,3 %
71 - 90 bodů
54,9 %
Více než 91 bodů
19 %
Celkem hlasovalo 4979 čtenářů.

Reklama

Související témata: