Hlavní obsah

Pět největších českých hvězd fantasy NHL, které byste měli koupit

Ve čtvrtek v jednu hodinu ráno našeho času zahájí nový ročník NHL souboj mezi kanadskými týmy Toronto Maple Leafs a Montreal Canadiens. Spolu s tímto duelem začne i první ročník Fantasy NHL. Pokud chcete do svého výběru zařadit i české hokejisty, tak vám přinášíme seznam pěti, které byste měli vzít v úvahu.

Věříme, že čeští hokejisté udělají i v letošní sezoně NHL viditelnou stopu.

Článek

1. Jakub Voráček - Philadelphia Flyers

Jakub Voráček prožil v minulém roce svou nejlepší sezónu v NHL. Šestadvacetiletý útočník nasbíral v 82 zápasech 81 bodů. Respekt vzbuzuje především jeho 52 asistencí. O jednu přihrávku více si v loňské sezóně připsal pouze Nicklas Bäckstrom z Washingtonu Capitals. Kapitán české hokejové reprezentace bude spolu s Claudem Girouxem opět tvořit nejúdernější dvojici Letců.

2. David Krejčí - Boston Bruins

Krejčí patří již řadu let k oporám Bostonu. Medvědům pomohl v roce 2011 k zisku šestého Stanley Cupu. O nesporných kvalitách rodáka ze Šternberka svědčí i fakt, že je nejlépe placeným českým hokejistou v NHL. Za sezónu si vydělá 7 a čtvrt miliónu dolarů. Bohužel jeho výkony v minulém ročníku ovlivnilo zranění kolenního vazu. Otázkou je, s jakými křídly bude Krejčí nastupovat ve formaci po odchodu Milana Lucice do Los Angeles. Bruins během přípravných zápasů často míchali se sestavou.

V souvislosti s Bostonem musíme zmínit jméno Davida Pastrňáka. Devatenáctiletý útočník o sobě dal loni vědět 10 góly a 17 asistencemi ve 46 zápasech. V nadcházejícím ročníku NHL by měl dostat ještě více prostoru, aby mohl naplno rozvinout svůj talent.

3. Jaromír Jágr - Florida Panthers

Co ještě tak napsat o legendě českého hokeje, co byste již nevěděli? Jaromír Jágr byl během uplynulé sezóny vyměněn z New Jersey na Floridu. Výměna jej v prvním okamžiku velice zaskočila, jelikož očekával, že bude vyměněn do "hokejovějšího" klubu. Ale jak bývá jeho zvykem, přestup k Panthers zvládl s humorem a profesionálním nadhledem sobě vlastním. Užívat si na sklonku hokejové kariéry na slunné Floridě, kde navíc místní Panthers oplývají talentovanými hráči, není zas tak špatné.

Jágr potřebuje skórovat 20 gólů, aby se zařadil v historickém žebříčku NHL v počtu vstřelených gólů na třetí místo před legendárního Bretta Hulla.

4. Ondřej Palát - Tampa Bay Lightning

Tampa se v minulé sezóně probojovala až do finále Stanley Cupu, ve kterém podlehla favorizovanému Chicagu. Velkou zásluhu na tomto úspěchu měla lajna přezdívaná "Triplets" ve složení Ondřej Palát, Tyler Johnson a Nikita Kucherov. Tito tři hráči dali v play off 31 z 65 gólů Tampy. Tým, který pomohl vybudovat generální manažer a bývalá hokejová ikona Steve Yzerman, má dostatek talentu a sil na to, aby loňský úspěch zopakoval.

5. Jiří Hudler - Calgary Flames

Vynikající sezónu prožil i Jiří Hudler. Český útočník získal 76 bodů a jeho úspěšnost střelby byla 19,6 %. Především díky jeho skvělým výkonům se tým velmi nečekaně probojoval do play off. Hudler bude mít letos po svém boku nového spoluhráče - Michaela Frolíka. Bývalý hráč Winnipegu se během trhu s volnými hráči dohodl s Calgary na pětiletém kontraktu za 21 miliónů dolarů.

Reklama

Související témata: