Hlavní obsah

Pocta pro Brodeura. New Jersey mu před halou postaví sochu

Newark

Legendární hokejový brankář Martin Brodeur bude mít sochu před halou New Jersey Devils, kterým pomohl ke třem triumfům ve Stanleyově poháru. Klub navíc chystá pro svou bývalou dlouholetou oporu i tradiční poctu, 9. února příštího roku před zápasem proti Edmontonu vyřadí jeho číslo 30.

Foto: Profimedia.cz

Brankář Martin Brodeur v dresu New Jersey na archivním snímku.

Článek

"Jsem dojatý a poctěný, že mám tuhle příležitost s klubem, který mě před více než dvaceti lety draftoval. A jsem nadšený, že se o ni mohu podělit s fanoušky, kteří se stali téměř mou rodinou," uvedl Brodeur v úterý při slavnosti, na které Devils své plány oznámili.

Třiačtyřicetiletý Kanaďan bude čtvrtým hráčem, jehož číslo bude vyvěšeno ke stropu haly Prudential Center. Této pocty se dosud dostalo Scottu Stevensovi, Kenu Daneykovi a Scottu Niedermayerovi.

Brodeur získal s Devils Stanley Cup v letech 1995, 2000 a 2003. Během kariéry obdržel čtyřikrát Vezinovu trofej pro nejlepšího brankáře NHL a drží několik ligových rekordů. V New Jersey skončil po 21 letech loni, pak působil krátce v St. Louis, než v lednu oznámil konec kariéry. V Blues nyní pracuje jako asistent generálního manažera.

Reklama

Související témata: