Hlavní obsah

Z Paláta se stal postrach soupeřů v NHL. Yzerman mu radil, ať v létě maká

Tampa

Potkali se Američan, Rus a Čech. Jako z klasického vtipu začal v minulé sezóně příběh jedné z nejlepších ofenzivních řad v NHL. Útočník Ondřej Palát se s Tylerem Johnsonem a Nikitou Kučerovem stali postrachem soupeřů a zastavili se až těsně pod vrcholem. Lightning sice na Stanley Cup nedosáhli, ale kádr zůstal pohromadě a opět by měl být jedním z velkých favoritů na pohár.

Foto: Marek Burkert, Právo

Ondřej Palát se chystá s Tampou na vstup do nové sezóny NHL.

Článek

Bavil jste se spoluhráči, jak těžké bude zopakovat vaše předchozí výkony?

Samozřejmě chceme navázat na minulý rok. Hrát dobře, a vydržet co nejdéle s klukama pohromadě. Doufám, že se nám to podaří.

Bylo těžké vrátit se zase do práce, když jste zůstali jen dvě výhry od Stanley Cupu?

Já cítím na sobě i na ostatních, že nás ta smůla, kdy jsme na to nedosáhli, požene dopředu ještě víc a budeme mít větší chuť vyhrávat.

Bylo to znát třeba už na kempu?

Zůstali jsme víceméně všichni pohromadě, jenom Brenden Morrow odešel. Je tu stejný tým jako minulou sezónu, a celý přípravný kemp byl hodně podařený. Všichni makali na doraz a těšili se na nový start.

Teď jste zase všichni o rok zkušenější, to je jeden z faktorů, který by měl hodně pomoct.

Všechno, co se dělo okolo, nám pomohlo. Ten humbuk, média, ale i styl hokeje, co se hraje v play off. Nic nevymýšlet, hrát jednoduše. Nemůžete ztrácet puky na modrých čarách, je potřeba hrát zodpovědně a jednoduše.

Sedí play off osobně vašemu stylu?

Asi jo. Já se cítím v každém play off dobře. Ať už to bylo v AHL na farmě, nebo v NHL. Mám to prostě rád. Tady se říká, že celá sezóna je příprava na play off a každý to tak bere.

Dal jste si před sezónou osobní metu, kolik bodů chcete uhrát?

Tyhle osobní mety si moc nedávám, spíš mety týmové a na mítinku jsme si řekli, že cíl je hlavně udělat play off, protože konkurence je obrovská.

Bavili jste se s manažerem Stevem Yzermanem, co od vás letos čeká?

Už v červnu mi říkal, ať makám přes léto a přijedu připravený jako minulý rok, ať jsem nachystaný na sezónu, ať je tak dobrá jako ta minulá.

Všude v centru Tampy jsou plakáty hráčů, dýchla na vás zase atmosféra, jaká byla na Floridě při vašem tažení do finále?

Když jsem přijel před měsícem, tak tu žádné plakáty nebyly, oni je vyvěsili až před sezónou, ale je dobře, že jsme fanoušky nakazili hokejem a celé město tím zase žije.

Měl jste čas si přes léto trochu pročistit hlavu?

Dal jsem si tři týdny úplně volno, strávil jsem ho s rodinou, byl jsem na dovolené a dobře jsem si odpočinul.

V prvním zápase sezóny jdete na Philadelphii, je to nezvyk vidět v dresu Flyers Radka Gudase, který byl v Tampě dlouho vaším velkým parťákem?

Jeho přítelkyně s mimčem u nás dokonce bydlí, s Radkem jsme byli na večeři, dostává se do formy po operaci kolena. Tak jen doufám, že až se dá do kupy, neplánuje mě v příštích zápasech nějak moc trefovat. To by bylo dost nepříjemné.

Reklama

Související témata: