Hlavní obsah

Vyprodáno a 4:0 v sedmé minutě. Takhle jsme to hrávali v Pittsburghu, smál se Jágr

Marek Burkert (Sunrise)Sport.czPrávo

Fanouškům slíbil, že si nechá narůst dlouhé vlasy jako zamlada, ale zatím na jeho místečku v kabině visí jen černá paruka pro štěstí. Nevšední talisman se ale Jaromíru Jágrovi vyplatil hned na startu sezóny. Dva góly do sítě Philadelphie, výhra 7:1 a hlavně dobrý pocit, že na Pantery bylo po dlouhé době vyprodáno.

Foto: Wilfredo Lee, ČTK/AP

Jaromír Jágr slaví se spoluhráči gól do sítě svého někdejšího zaměstnavatele.q

Článek

Čekal jste něco podobného?

Měli jsme výborný start, ale taky štěstí na některé odrazy puku. Byla tam i jedna chyba gólmana. Neříkám, že se ten zápas pak už jen dohrával, ale hrozně nám to pomohlo.

Kdy jste naposled zažil stav 4:0 v sedmé minutě?

Takhle jsme to hráli v Pittsburghu, tam to bylo běžný (směje se), ale to byla jiná doba před dvaceti lety, to už nejde srovnávat.

Hned v pondělí si s Flyers střihnete odvetu, je to výhoda?

To bude jiný zápas, nám moc pomohl začátek, měli jsme štěstí v přesilovkách, dali jsme v nich góly, což je vždycky dobré.

Některé týmy vstoupily do sezóny už 7. října, vy jste začali až o tři dny později, byli jste nažhavenější?

To si nemyslím, už to není jako dřív, když hráči přišli do kempu a pak teprve začali trénovat., Dneska ti mladí si víceméně ani nedávají volno a jsou v neskutečné kondici. Pro ně je udělat to mužstvo něco jako hrát v play off. Takže málokdo si dovolí přijet do kempu nepřipravený, tihle kluci, to jsou atleti.

Měl jste z výkonu vaší formace s Huberdeauem a Barkovem podobně dobrý pocit, jako když jste do týmu přišel na jaře?

Já se hlavně soustředím na sebe a doufám, že se budu zlepšovat. Taky jsem říkal, že potřebuju bruslařsky pomoct hlavně od mladých. Dva góly jsme dali, takže věřím, že to chvíli vydrží. Ono je to někdy těžší, jelikož hrajeme proti nejlepším lajnám soupeře. Hlavně doma se trenér snaží tam dávat hodně naši pětku, protože Barkov je nejlepší na bránění, ale i do útoku, i když mu je jen dvacet let. Hrát na ty nejlepší není jednoduché, musíš si dávat pozor, nesmíš moc riskovat, za každou chybu zaplatíš.

Zaregistroval jste u vašich spoluhráčů z útoku zase další posun?

Těžko říct, už minulou sezónu to byli výborní hráči, ale neměli tolik bodů, protože jim utekl začátek. Pak ale Huberdeau udělal posledních dvacet zápasů víc než bod na zápas a Barkov vlastně to samé. Ten potenciál je veliký. Nesmíme zapomínat, že ti kluci byli draftovaní v době, kdy Florida měla jedny z prvních voleb, takže jsou to nejlepší kluci ve své věkové kategorii, světoví hráči.

Spousta zainteresovaných lidí od Panthers čeká v této sezóně průlom, přijde?

Jiná možnost ani není. Jediná šance, jak můžeš nalákat lidi, je hrát play off. Říkal jsem to už minulý rok, kdy jsem tu byl dvacet zápasů, a bojovali jsme o play off a potřebovali pokaždé vyhrát. Bylo to úžasný, přehrávali jsme skoro všechny soupeře, kteří hráli o play off, nebo byli kandidáty na vítěze Stanley Cupu jako Tampa, nebo Montreal. Takže to sebevědomí tady je, mladá dravost je tady taky. Jediný problém byl, že chybělo sebevědomí vyhrávat zápasy, ale to přijde jen úspěchem.

Vyprodáno ale bylo už teď, čekal jste to?

Že bych hrál na Floridě a bylo plno, tak to nepamatuju. I když před sezónou se vědělo, že bude chodit mnohem víc lidí, prodalo se snad o 3 tisíce permanentek víc proti minulému roku. Ten posun je dobrý, a když budeme hrát jako dneska, tak lidi přijdou.

Zaregistroval, že dorazilo také dost českých fanoušků? V hledišti se objevily i české vlajky.

Viděl jsem, že je tu pár Čechů, ale v první řadě je důležité, že bylo vyprodáno, což je skvělá zpráva pro našeho majitele. (Miliardář Vincent Viola také hned po zápase vyrazil do šatny a děkoval Jágrovi za výborný výkon - pozn.)

Jak se tedy hraje hokej, když je venku pětatřicet stupňů?

Je to lepší, než začínat když je plus deset. Tady to má ohromnou výhodu, že když máš špatnou náladu, nebo se ti něco nepovede, tak stejně pořád svítí sluníčko. Každý barák má bazén, a moře je kousek. A většina hráčů taky bydlí u moře.

Při odletu do zámoří jste si pochvaloval, jak budete mít trochu klidu pro sebe. Znamená to, že popularita vás na Floridě míjí?

Tady přes léto není moc lidí, ti se sem nahrnou, až když je zima. Teď tady nikoho moc nepotkám a já jsem vážně v klidu, protože mě tady stejně nikdo nepozná.

Reklama