Hlavní obsah

Český souboj na Floridě: Voráček marně střílel, góly dával Jágr

Sunrise

Kdo se v sobotu na zápas Floridy s Philadelphií dostavil až v osmé minutě, propásl nejproduktivnější pasáž Panterů za hodně dlouhou dobu.

Foto: Marek Burkert, Právo

Jaromír Jágr odpovídá na otázky novinářů.

Článek
Fotogalerie

Jaromír Jágr se na drtivé výhře 7:1 podílel trefami číslo 723 a 724. Ke čtvrtému místu historické střelecké tabulky NHL, kde zatím trůní legendární Kanaďan Marcel Dionne, se třiačtyřicetiletý Čech přiblížil na sedm zásahů.

V čase 6:46 se gólman Flyers Steve Mason odploužil z ledu a přepustil místo v brankovišti Michalu Neuvirthovi. Na kostce v tu chvíli svítil stav 4:0 a atmosféra v aréně BB&T kulminovala.

Slogan: ‚Go Cats!' dostal v úvodních minutách zápasu odpovídající význam. Florida si se zoufalým soupeřem opravdu pohrávala jako kočka s myší. Z velké úvodní převahy si vynutila osm střel, z nich padly čtyři góly a na dvou z nich nesl vinu Mason.

K očekávanému českému souboji dvou kladenských hokejistů tak vlastně ani pořádně nedošlo. „Florida má velkou kvalitu, naposledy usilovala o play off. Je to hodně mladý tým s pár veterány. Mají tam spoustu mladíků a jednoho, kterému je skoro padesát. Ten jim ten průměr trochu kazí," žertoval před zápasem Jakub Voráček, ale smích ho velice brzy přešel.

Nejproduktivnější Čech minulé sezóny sice vyslal na Luonga šest pokusů, ale po dvou zápasech je dál bez bodu. Chyběla lehkost, spolupráce s Claudem Girouxem se tentokrát nedařila.

Jágr si naopak z premiérového duelu své 22. sezóny v NHL odnesl příjemnější vzpomínky, když využil promenády v obraně Philadelphie a pod rukou gólmana zvyšoval na startu druhé třetiny už na 5:0. „On to dostal nádherně nahrané, pěkně doprostředka, do jízdy. Trefil to skoro z první, dobře to udělal," povzdechl si Neuvirth.

Flyers pak nepomohlo, ani když nasadili oblíbenou zámořskou taktiku týmu, který prohrává. Začali tvrdě dohrávat souboje, zvedali přitom lokty, zkoušeli vyvolávat šarvátky. Jenže Florida má muže s býčí šíjí Shawna Thorntona, který dal na budku Whiteovi a pár ran od bitkaře Panthers pak schytal i Francouz Bellemare. Z reproduktorů v hale, kde právě létaly pěsti přitom znělo Love Me Tender (Miluj mě něžně) od Elvise Presleyho...

I když Flyers snížili, neměli vůbec nárok, ve třetí třetině je umravnil už druhou trefou v utkání Jágr, jenž pohotově dorazil k tyči puk, který se Neuvirthovi překulil přes rameno. „Představovali jsme si to jinak, teď je na nás, abychom na ten zápas co nejrychleji zapomněli," ušklíbl se český brankář.

V pondělí se Florida představí pro změnu ve Philadelphii. „Musíme konečně ukázat, co v nás opravdu je. Nemůžeme si dovolit nabírat ztrátu hned na začátku, to už se nám nevyplatilo v minulé sezóně," brblal Voráček.

Reklama