Hlavní obsah

Michálkova trefa pomohla k dalšímu vítězství Senátorů

Toronto

Dva zápasy, plný počet čtyř bodů. Hokejisté Ottawy vstoupili do nového ročníku NHL výhrou 3:1 v Buffalu a uspěli také v Torontu. K vítězství 5:4 po samostatných nájezdech přispěl jedním gólem také český útočník Milan Michálek. „Sezónu jsme začali dobře, doufám, že to tak bude pokračovat,“ libuje si.

Foto: Peter Llewellyn, Reuters

Milan Michálek (9) z Ottawy se raduje z gólu do sítě Toronta.

Článek

Drama v Torontu rozhodli Senátoři ve svůj prospěch.

„Čtyři body ze dvou zápasů jsou skvělé, ale utkání jsme si zbytečně zkomplikovali. Vedli jsme 3:0 a kontrolovali hru, ale nakonec jsme vyhráli pouze na nájezdy," poukázal Milan Michálek.

Jeho tým řádil v přesilovkách. „V úvodu druhé třetiny jsme tři proměnili a moje branka byla právě jednou z nich. V utkání jsme však udělali řadu chyb a to by se nemělo stávat. Mohli jsme také zbytečně ztratit bod," uvědomuje si.

Hned ve druhém duelu si tedy český útočník otestoval novinku v NHL, prodloužení tři na tři.

„Myslím si, že je to hodně atraktivní. Jak pro diváky, tak pro hráče. Dvakrát byly v prodloužení samostatné nájezdy, několikrát došlo k přečíslení dva na jednoho, dokonce i tři na jednoho."

Netradiční herní prvek je teď třeba také nacvičovat. „Při tréninku hrajeme chvíli tři na tři, abychom si osvojili způsob hry. Jak se má najíždět a podobně," líčí Michálek.

Loni jim začátek nevyšel

V minulé sezoně se Ottawa nakonec dostala do play off, letos by si však český útočník přál klidnější průběh.

„Loni byl začátek pro nás hodně špatný, nakonec se nám to podařilo obrátit. Měli jsme skvělý závěr základní části, dostali jsme se do play off, ale vypadli hned v prvním kole. Asi jsme byli i trochu unavení, protože jsme hráli každé utkání na doraz. Snad jsme se z toho poučili. Letos máme stejný tým a začali jsme dobře, takže doufám, že to takhle bude pokračovat," těší se Milan Michálek.

Reklama

Související témata: