Hlavní obsah

Hvězdami prvního týdne NHL byli Abdelkader, Lindberg a Smith

Americký hokejový útočník Justin Abdelkader z Detroitu byl vyhlášen první hvězdou úvodního týdne nového ročníku NHL. Druhým nejlepším hráčem byl zvolen švédský forvard Oscar Lindberg z New York Rangers a jako třetí byl oceněn kanadský gólman Mike Smith z Arizony.

Foto: Paul Sancya, ČTK/AP

Justin Abdelkader z Detroitu oslavuje svoji trefu proti Torontu.

Článek

Osmadvacetiletý Abdelkader si připsal ve dvou zápasech pět bodů za čtyři branky a jednu asistenci. Při páteční výhře nad Torontem 4:0 zaznamenal hattrick, o den později pomohl k vítězství na ledě Caroliny 4:3 rozhodujícím gólem a asistencí.

O pět let mladší Lindberg, který měl na kontě dosud v NHL jediný zápas z minulé sezóny a nebodoval, stihl za úvodní tři duely tohoto ročníku nastřílet čtyři branky. Bývalý hráč Skelleftey si po dvou letech na farmě v Hartfordu v nižší AHL řekl o pevné místo v kádru Jezdců. Jednou skóroval při středečním vítězství na ledě obhájce Stanleyova poháru Chicaga (3:2) i o dva dny později při výhře v Columbusu (4:2). V sobotu v domácím dalším souboji s Columbusem (5:2) se trefil dvakrát.

Třiatřicetiletý Smith, který loni získal s Kanadou zlato na olympijských hrách v Soči a letos i na mistrovství světa v Praze, má ze dvou zápasů průměr rovné jedné inkasované branky na zápas a úspěšnost zákroků 97,1 procenta. V pátek se podílel 40 úspěšnými zákroky na vítězství v Los Angeles 4:1 a o den později pochytal 27 střel při výhře nad Pittsburghem 2:1.

Reklama