Hlavní obsah

Někdy hrozně panikaříme, tvrdí Jágr o Panterech a nešetří peprnými výrazy

Carolina
Aktualizováno

Postřehy z úvodních tří zápasů Floridy v nové sezóně NHL prokládal Jaromír Jágr ostrými výrazy. Ve třiačtyřiceti letech vidí kolem sebe kromě nesporných kladů nového týmu Panthers i spoustu kazů, které ho na startu sezóny štvou. „Druhou půlku sezóny budeme daleko lepší, věřím tomu,“ vyprávěl v rozhovoru po výhře nad Carolinou.

Foto: Profimedia.cz

Floridští Panteři mají podle Jaromíra Jágra spoustu prostoru na zlepšení.

Článek

Chvílemi se zdá, že hrajete až skoro evropský hokej. Puk pěkně létá z hokejky na hokejku, hráči o sobě vědí a zběsile nenahazují přihrávky na mantinel. Souhlasíte?

Máme spoustu talentovaných mladých hráčů. Spíš než šikovností se ale prosazujeme u mantinelů, protože si pomáháme. Zápas ve Philadelphii stál za hov.., vůbec se nehrálo pět na pět, soupeře jsme neutahali. A přesilovky jsme nevyužili. Teď proti Carolině to bylo o něco lepší.

Utahat soupeře, to by měla být i podle spoluhráčů ta největší síla vaší formace s Barkovem a Huberdeauem.

To je právě ono a platilo to i minulý rok. Proto jsme soupeře přehrávali. Záleží na naší lajně, ale tvrdím, že musíme hrát pořád stejný styl.

Jak zvládáte dva zápasy během 24 hodin?

V sezóně se vždycky cítím líp až ten druhý zápas. Ze začátku je to sice těžší, člověk musí nabrat tempo. Mně je ale jedno, jestli je den volna, nebo dva zápasy za sebou. Naopak, to je možná lepší, protože člověk musí, i když ty nohy nejedou, tak nic jiného nezbývá.

Když jste se v roce 2011 vracel do NHL, byl jste zaskočený, jak zběsilý hokej se v zámoří hraje. Jsou mladí na začátku sezóny pořád tak nabušení?

To bude tak vždycky, ale víceméně se stejně rozhoduje ve druhé polovině. A já věřím, že druhou půlku sezóny budeme daleko lepší než tu první. Teď je to jen o tom, aby nám neutekl začátek. Protože se ty body daleko líp střádají. Dá se říct, že týmy se na to tolik nesoustředí, pořád to máte v hlavě, říkáte si: to je dobrý, sice jsme prohráli, ale máme 80 zápasů do konce. Jenže ty body se pak hrozně špatně hledají.

Barkov vykládal, že cítí v souhře vaší formace spoustu prostoru na zlepšení. Jste na tom stejně?

Jasně, že jo. Ale ono to není jen o třech hráčích. Myslím si, že někdy hrozně panikaříme, ti obránci... My potřebujeme, abychom si pro puk sjeli dozadu, a oni to vystřílejí někam do prd..e na druhou stranu.

Mluvíte spolu o tom?

Jasně. Když budeme mít puk ve třetině, těžko s námi někdo může hrát. Všichni tři jsme silní u mantinelu. Nám jde ale o to, že ten puk potřebujeme dostat od obránců. Rádi si pro něj zajedeme dozadu. Někdo má ale rád, když to jen tečne do třetiny, jiný ten puk nechce vůbec. Ale věřím, že stejní obránci budou hrát se stejnými trojkami a že si to sedne.

Hráli jste dvojzápas na cestách, ve čtvrtek jdete doma zase na Buffalo. Jaké je cestování v Atlantické divizi?

Na jednu stranu je to trochu nepříjemné, ale na druhou stranu mi to ani tolik nevadí, protože budeme hrát třeba pět zápasů na cestě a pět doma. Když jinde hrají jeden zápas doma a jeden venku, stejně pořád cestují. Jako v české lize, doma, venku, doma, venku. To by ses pos.... My si to procestujeme tam, přesuneme se na krátké vzdálenosti a jedeme na Floridu, kde máme třeba deset dní doma, což je výhoda. To mi vyhovuje víc.

Užíváte si trochu fakt, že jste od začátku sezóny v týmu, který je konkurenceschopný?

Jedna věc je si to užívat a druhá, že tu jsou daleko větší očekávání, než byla dřív. Tady víceméně všichni počítají s tím, že se udělá play off. Já vím, že nám moc lidi nevěří, ale ten mančaft tady je, to sami vidíte.

Reklama

Související témata: