Hlavní obsah

FANTASY: Hráčem týdne se stal Justin Abdelkader z Detroitu!

První týden NHL se blíží ke konci. Spolu s ním se chýlí ke konci i historicky první kolo Fantasy NHL. Na následujících odstavcích si můžete přečíst o událostech z nejlepší hokejové soutěže světa, které by neměly ujít vaší pozornosti.

Týmu bude velet Kane z Chicaga.

Článek

Celkem čtyři hráči stihli v novém ročníku NHL vstřelit v jednom utkání tři góly. První hattrick letošní sezóny vsítil Zach Parise. Lídr Minnesoty přispěl velkou měrou k tomu, že Wild porazili ve svém úvodním utkání Colorado Avalanche 5:4. Minnesota skórovala čtyři góly v rozmezí pěti minut a dokázala tak otočit nepříznivě se vyvíjející zápas ve svůj prospěch.

Parise, Abdlekader, Spezza a Duclair už mají hattrickO den později doplnil Parise Justin Abdelkader. Útočník Red Wings si připsal ve dvou zápasech pět bodů za čtyři branky a jednu asistenci. Při páteční výhře nad Torontem 4:0 zaznamenal hattrick. O den později pomohl k vítězství na ledě Caroliny 4:3 rozhodujícím gólem a asistencí. Ve středečním utkání proti Tampě otevřel skóre utkání. Rudá křídla uštědřily Tampě první letošní porážku. Abdlekader byl za své výkony vyhlášen nejlepším hráčem týdne.

Trefil se i talent McDavidTřetím hráčem, kterému se povedl hattrick byl Jason Spezza. Centr Dallasu třikrát překonal brankáře Edmontonu Anderse Nilssona a zaznamenal 8 z celkových 52 střel Stars. V tomto utkání se i poprvé trefila jednička letošního draftu Connor McDavid. Talentovaný hráč potřeboval ke své premiérové trefě v NHL tři zápasy. Čtvrtým autorem hattricku je Anthony Duclair z Arizony, u všech gólů mu asistoval Martin Hanzal.

Tabulku produktivity českých hráčů v NHL vede David Krejčí, který si ve čtyřech utkáních připsal 6 bodů, stejný počet má i Hanzal. O dva body méně zaznamenali Jiří Hudler a Aleš Hemský. Tomáš Plekanec pomohl Montrealu třemi body k dosavadní neporazitelnosti. Habs vyhráli čtyři zápasy v řadě a zatím působí nezastavitelným dojmem. Stejný počet bodů jako "Pleky" mají i Jaromír Jágr a David Pastrňák.

Reklama