Hlavní obsah

Spáč Ovečkin se rehabilitoval krásným gólem

Washington

V úterý zaspal na trénink, ve čtvrtek byl při rozbruslení první na ledě. Alexander Ovečkin měl proti šampiónům NHL z Chicaga evidentně velkou chuť rehabilitovat se za porušení klubových pravidel, když si špatně natočil budík a nestihl ranní přípravu.

Foto: Alex Brandon, ČTK/AP

Hvězda Washingtonu Capitals Alex Ovečkin (8) a bek Chicaga Niklas Hjalmarsson.

Článek

Disciplína je disciplína a dodržovat ji musí i největší hvězda. Co na tom, že ruský kanonýr si ročně vydělá 10 miliónů dolarů, je trojnásobným vítězem Hart Trophy pro nejužitečnějšího hráče NHL a k tomu pětkrát jejím nejlepším střelcem. Kouč Capitals Barry Trotz ukázal tvrdou ruku a Ovečkina na zápas se San Jose posadil.

„Stává se to, není to až taková tragédie, horší by to bylo v play off. Trotz ale udělal správný krok, když ukázal, že nastavená pravidla platí pro každého," řekl Sport.cz a Právu Peter Bondra, dlouholetá ikona Capitals a hráč, který v NHL nastřílel přes 500 gólů.

„Sám jsem zažil, že spoluhráči zmeškali odchod o tři čtyři minuty a autobus je tam nechal. Člověk tu musí být nastavený na čas. Když někde není pět minut předem, tak je pozdě. Hráči to respektují," dodal Bondra.

Ovečkin se kál

Ovečkin vzal vinu za lapsus na sebe. Špatně si totiž nařídil budík. Místo na 8:30 dopoledne prý nastavil signál buzení na večer a nestihl včas přijet na dopolední trénink. „Je to moje chyba," kál se ruský spáč. A ještě víc, když jeho spoluhráči večer se Sharks schytali debakl 0:5.

Čtvrteční duel proti posledním vítězům Stanley Cupu tak ‚Ovie' prožíval dvojnásob. V první třetině jakoby si ke konfrontaci vybíral hlavně krajany v dresu Blackhawks. Seknul do Tichonova, sestřelil Anisimova a v závěru úvodní části si poseděl dvě minuty za hrubost. „Od první třetiny jsme na ně chtěli vletět a udat tón zápas," zubil se Ovečkin.

Byl neustále aktivní, pálil šestkrát, ale gól nedal ani po nádherné přihrávce nového spoluhráče v útoku T.J. Oshieho. Až v 55. minutě přišla jeho chvíle. Ve středním pásmu ostře našlápl, našel Kuzněcova, který však gólmana Darlinga nepřekvapil střelou ale přesnou přihrávkou na čepel Ovečkinovy hokejky - 4:1 a podmračený výraz konečně ruský snajpr nahradil úsměvem.

Fanoušci mu úterní prodlouženou v posteli rychle odpustili. „Zasloužená výhra," přikyvoval Ovečkin.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články