Hlavní obsah

Tygří skok! Kanadsko-česká spolupráce v Montrealu skvěle funguje

Montreal

Úchvatný nástup do nové sezóny NHL prožívají v Montrealu. Nejúspěšnější klub zámořské soutěže poprvé v historii vyhrál úvodních pět zápasů a velký podíl na tom mají i čeští Tomášové Plekanec s Fleischmannem. Oba byli u všech tří gólů Canadiens v zápase proti NY Rangers, kde podal vynikající výkon také kanadský gólman Carey Price.

Foto: Eric Bolte, Reuters

Tomáš Fleischmann se v Canadiens rychle chytil.

Článek
Fotogalerie

Hokejistům Montrealu se až do čtvrtka povedlo vyhrát maximálně čtyři úvodní zápasy v řadě a ve všech třech případech pak získali Stanleyův pohár.

Letos už Canadiens porazili postupně Toronto, Boston, Ottawu, Pittsburgh a nyní poprvé před vlastními fanoušky zvládli i duel s Rangers. „Klubový rekord je pro nás odměnou, ale daleko více mě těší způsob, jakým hrajeme. Klape nám to ve všech čtyřech formacích," prohlásil kapitán týmu Max Pacioretty.

Jako první otevřel skóre zápasu v 29. minutě Fleischmann, který má v nové sezóně zatím bilanci 2+1. Kopřivnický rodák dorazil střelu Davida Desharnaise. „Kluci odvedli skvělou práci," chválil trenér Michel Therrien.

Na konci druhé třetiny přišla velká chvíle Price. Osmadvacetiletý Kanaďan vytáhl svůj dosud nejlepší zákrok sezóny, skokem k levé tyči zneškodnil obrovskou šanci svého krajana Ricka Nashe. Price nepustil ani jednu z 25 střel a stal se hvězdou zápasu. „Rangers hráli opět výborně, mají silné mužstvo. Ale věděl jsem, že znovu musím podat maximální koncentrovaný výkon," komentoval Price.

Fleischmann měl prsty i při druhé brance - u modré čáry si 125 sekund před třetí sirénou vyměnil kotouč s Desharnaisem a Weise následně propálil Lundqvista. Skóre zápasu uzavřel 37 sekund před koncem třetí třetiny Tomáš Plekanec, který se z vlastní obranné třetiny trefil do prázdné branky soupeře.

Kladenský odchovanec si v novém ročníku NHL připsal čtvrtý gól. Stejný počet zásahů mají další hráč Canadiens Max Pacioretty nebo také Jaromír Jágr.

„Máme morálku přesně tam, kde jí chceme mít. Daří se nám spousta věcí - kluci se nechtějí jen dívat na soupeře, chtějí bojovat, hrát, útočit. Hrajeme solidní hokej a to je důvod našeho úspěchu," dodal kouč Montrealu Therrien.

Reklama

Související témata: