Hlavní obsah

Nový prostor pro Hertla. Po zranění spoluhráče uspěl jako centr druhého útoku

San Jose

Tým San Jose Sharks se na čtyři až šest týdnů musí obejít bez Logana Couturea, jenž si na čtvrtečním tréninku zlomil lýtkovou kost. Pozici šestadvacetiletého Kanaďana tak zaujal český útočník Tomáš Hertl, jenž je nyní centrem druhé formace s Patrickem Marleauem a Joelem Wardem.

Foto: Nick Wass, ČTK/AP

Tomáš Hertl v utkání s Washingtonem, kde ještě nastupoval ve třetím útoku. Po zranění Couturea se však posunul výš.

Článek
Fotogalerie

A v nové lajně se hned uvedl asistencí na jediný gól Žraloků během řádné hrací doby. Jeho mužstvo nakonec vyhrálo v New Jersey 2:1 po samostatných nájezdech.

V této sezóně tak jednadvacetiletý forvard získal tři body (2+1) ve čtyřech dosud odehraných utkáních. Oproti předchozím rokům v NHL se posunul z křídla do středu ofenzivní formace a změna mu zřejmě svědčí.

Kromě povýšení do útoku k Patricku Marleauovi, jedné z největších hvězd klubu, také narostl Hertlův čas strávený na ledě téměř o dvě minuty. Proti Ďáblům odehrál přes 16 minut, když se dočkal důvěry i v prodloužení tří proti třem.

Zatím se tak zdá, že by mohl být kvalitní náhradou za dlouhodobě zraněného Couturea, který byl v minulém ročníku s 67 body druhým nejproduktivnějším hokejistou Sharks.

Tomáš Hertl v této sezóně
UtkáníGAB+/-TMIce TimeVhazování (%)
New Jersey0111016:1058,33
Washington1012014:1650,00
Anaheim0000014:2157,14
Los Angeles101-1013:5760,00
Zdroj: NHL.com

Reklama