Hlavní obsah

Lemieux byl propuštěn z nemocnice, ale musí si dát pohov

PITTSBURGH

Kanadský hokejista Mario Lemieux strávil kvůli nepravidelnému srdečnímu rytmu noc na čtvrtek v nemocnici. Útočník a spolumajitel Pittsburghu Penguins byl hospitalizován po střdečním tréninku mužstva a vyšetření odhalila takzvanou předsíňovou fibrilaci. Poté byl Lemieux propuštěn do domácího ošetřování.

Článek

"Mario má relativně běžné problémy, které se dají zvládnout pomocí léků," řekl generální manažer Penguins Craig Patrick. "Očekáváme, že bude schopen znovu trénovat v horizontu několika dní a brzy se vrátí do sestavy," dodal. Lemieux určitě zmešká dnešní zápas s Minnesotou.

Nedávno zkušený střední útočník, jenž má za sebou úspěšnou léčbu zhoubné Hodgkinovy nemoci, vynechal dvě utkání kvůli střevní chřipce. Zatím není jisté, zda tyto zdravotní problémy souvisejí s jeho potížemi se srdcem. V této sezoně Lemieux za Pittsburgh odehrál 25 zápasů, v nichž zaznamenal sedm branek a čtrnáct asistencí.

NHL na konci listopadu vyděsil kolaps českého obránce Jiřího Fischera z Detroitu v průběhu utkání, který způsobily právě potíže se srdcem. Letošní mistr světa z Vídně se nyní zotavuje, o jeho návratu na led zatím není jasno.

Reklama

Související témata: