Hlavní obsah

Jágr střílí góly, jenže Panteři prohrávají. Příliš mnoho vyloučení, želí 68

Chicago

Výtečnou střeleckou formu si na začátku nové sezóny drží Jaromír Jágr. Populární česká „68“ se trefila i na ledě obhájců Stanley Cupu v Chicagu a znovu přepisovala historické tabulky NHL, přesto z ledu odjížděla zklamaná - z třetí porážky za sebou, příliš mnoha vyloučených (sám Jágr dostal dva tresty) a také ze ztráty svého útočného parťáka Barkova.

Foto: Profimedia.cz

Jaromír Jágr sice střílí góly, ale jeho Florida v NHL potřetí v řadě prohrála.

Článek

Jágr korigoval v 48. minutě výsledek na 2:3, když z dorážky překonal domácího brankáře Crawforda. Dočkal se svého 206. gólu v početní výhodě a zároveň 588. bodu v přesilové hře, čímž v historické tabulce produktivity vyrovnal Fina Teemu Selänneho.

„Je skvělý," chválil Jágra trenér Floridy Gerard Gallant. „Znáte to - prostě chodí v noci na stadión a připravuje se na další zápasy. Každý den dře a vy víte, že bude hrát dobře. U nás předvádí výtečný hokej," dodal Gallant na adresu svého nejproduktivnějšího svěřence. Jágr má ze sedmi duelů bilanci 5+3.

Jenže český veterán po čtvrtečním utkání příliš důvodů k úsměvu neměl. On i jeho spoluhráči se v Chicagu nechali osmkrát vyloučit, Blackhawks výhodu dvakrát využili a nakonec brali všechny body. „Příliš mnoho trestů," hlesl Jágr před zámořskými novináři. Sám musel na trestnou lavici dvakrát - na začátku první půle za držení, dvě a půl minuty před třetí sirénou nuceně odpočíval za hákování.

„Osm vyloučených, to je moc," souhlasil trenér Panterů. „Domácí si dobře posouvali puk. V takové situaci, kdy se snažíme o vyrovnání, si nemůžeme dovolit další tresty. Vítězství jsme si nezasloužili," dodal kanadský trenér.

Panteři navíc v polovině zápasu přišli o centra elitní formace Alexandera Barkova. Finský útočník a druhý nejproduktivnější muž Panthers si při blokování střely poranil ruku. „Velká ztráta, je to náš nejlepší hráč," uvedl Jágr na adresu svého centra, jehož post musela v závěru zastat česká legenda. „Bude nesmírně těžké ho nahradit, když nikdo neví, jak dlouho bude mimo hru. Ale nedá se s tím nic dělat," dodal Jágr.

Reklama

Související témata: