Hlavní obsah

Vokounovo zranění není vážné, zmešká dva týdny

Zranění kolena by hokejového brankáře Tomáše Vokouna mělo vyřadit ze hry maximálně na dva týdny. Gólman Nashvillu musel odstoupit už po první třetině ze čtvrtečního zápasu NHL proti New Yorku Rangers, ale páteční vyšetření ukázalo, že mistr světa z Vídně si koleno při zákroku proti střele Dariuse Kasparaitise pouze zhmoždil. Jeho příprava na olympijské hry by tak neměla být ohrožena.

Článek

"Báli jsme se, že může být poškozená chrupavka. V tom případě bych možná musel na operaci a rekonvalescence by trvala tak čtyři týdny. Takže tohle je asi ta nejlepší zpráva, kterou jsme mohli v téhle špatné situaci dostat," řekl na internetové stránce Nashvillu Vokoun, který má velkou zásluhu na tom, že hokejistům Predators patří druhé místo v Západní konferenci.

Než se Vokoun zotaví, zaskočí za něj Chris Mason, jenž dochytal i čtvrteční zápas s Rangers. "Měl jsem trochu jiný plán, počítal jsem, že odchytá tak čtyři pět zápasů za měsíc. Teď se to změní, ale myslím, že to zvládne," uvedl kouč Barry Trotz. Do zálohy povolal z farmy dalšího gólmana Briana Finleyho.

Vokoun ve čtvrtek trenérovi trochu zamotal hlavu, když se po první přestávce vrátil normálně na led. Teprve při protahování pak zjistil, že nebude schopen dál pokračovat a pustil do klece Masona. "Nebyl tam žádný náznak, že by byl zraněn. O pauze nikomu nic neřekl, ale pak cítil, že to není ono a přijel ke střídačce. Pro Chrise to pak bylo těžké a naši hru to trochu poznamenalo," řekl Trotz. Mason při svém pátém startu v sezoně třikrát inkasoval a Nashville podlehl Jágrovi a spol. 1:5.

Horší zprávu měli v pátek lékaři pro Vokounova spoluhráče Davida Legwanda. Střední útočník si ve stejném duelu poranil chrupavku a v pondělí půjde na operaci, po níž ho čeká zhruba měsíční pauza. Nashvillu se tak opět rozrostla marodka, na které už jsou Greg Johnson, Danny Markov, Scott Walker a Scott Nichol.

Reklama