Hlavní obsah

Montreal dál vítězí. Překoná rekord NHL?

Montreal/Praha

Ani Buffalo nezastavilo vítěznou sérii hokejistů Montrealu v kanadskoamerické NHL. Ta čítá už osm výher v řadě. Canadiens neprohráli jediný duel v novém ročníku a dělí je jen dvě vítězná střetnutí od toho, aby srovnali rekord nejlepší hokejové ligy světa, který drží týmy Toronta a právě Sabres.

Foto: Timothy T. Ludwig, Reuters

Tomáš Plekanec (vlevo) z Montrealu Canadiens střílí na branku Buffala Sabres v zápase kanadskoamerické NHL.

Článek

Ta meta je víc než lákavá. Desetkrát za sebou neokusit hořkost porážky. Tým Michela Therriena k ní má blízko. Stačí, když zítra přehrají Toronto a v úterý Vancouver. Pokud se tak opravdu stane, tak se Canadiens vyrovnají dvěma mužstvům, kterým se to v minulosti povedlo.

Že by kouzelný říjen?

Nejprve to bylo Toronto Maple Leafs, které od 7. října do 30. října 1993 neprohrálo a v deseti utkáních si připsalo skóre 45:20. Tím, kdo utnul vítěznou šňůru, byl shodou okolností Montreal, jenž vyhrál 5:2. Javorové listy nakonec došly až do finále konference, ve kterém nestačily na Vancouver Canucks (1:4 na zápasy).

Rekord Toronta vyrovnali hokejisté Sabres o třináct let později. A opět to bylo v říjnu. Tentokrát doba bez prohry trvala od 4. do 28. Tehdy Buffalo prohrálo 4:5 na nájezdy s Atlantou. Šavle, stejně jako Canadiens, došly do konferenčního finále, kde nad jejich síly byla Ottawa (opět 1:4 na zápasy).

Montreal tak může tyto dva celky napodobit. Jeho vítězné tažení trvá od 7. října. Hokejisté si však zápis do historických statistik nepřipouštějí. "V hlavách máme pokaždé jen ten jeden zápas, to se nemění," ujistil Brendan Gallagher. "Snažíme se vždy vytěžit co nejvíc z aktuálního duelu a pak se zase soustředíme jen na ten příští," dodal.

Nicméně „kouzelný" říjen se pojí se všemi zmíněnými týmy...

Jak dopadne Montreal Canadiens v letošní sezóně?
Nepostoupí do playoff
4,3 %
Vypadne v 1. kole playoff
4,9 %
Vypadne v 2. kole playoff
17,3 %
Vypadne ve finále konference
27,7 %
Prohraje ve finále NHL
8,5 %
Získá Stanley Cup
37,3 %
Celkem hlasovalo 5386 čtenářů.

Reklama

Související témata: