Hlavní obsah

Jágrův centr Barkov má zlomenou ruku

Finský útočník Aleksander Barkov z Floridy má zlomenou pravou ruku a bude podle deníku Miami Herald mimo hru dva až čtyři týdny. Centr elitní formace Panthers, který nastupuje s Jaromírem Jágrem a Jonathanem Huberdeauem, podle čerstvých informací po vyšetření totiž nemusí na operaci.

Foto: Nam Y. Huh, ČTK/AP

Aleksander Barkov (vpravo) z Floridy v souboji s kapitánem Chicaga Jonathanem Toewsem.

Článek

Dvacetiletý Barkov si zranil zápěstí ve čtvrtečním utkání NHL na ledě Chicaga, kdy jej zasáhl do ruky puk. V sobotu proti Dallasu už Floridě chyběl. V sedmi zápasech této sezóny si Barkov připsal šest bodů za tři branky a stejný počet asistencí, což jej řadí na druhé místo týmové produktivity za Jágra.

"Je to velká ztráta. Je to náš nejlepší hráč. Bude těžké ho nahradit, i když nikdo neví, jak dlouho bude chybět," řekl deníku Miami Herald Jágr hned po Barkovově zranění.

I podle trenéra Gerarda Gallanta Florida ztratila největší oporu úvodu sezóny. "Je skvělý defenzivně i ofenzivně. Je to skutečně týmový hráč. Ale když někdo chybí, dává to šanci dalším," prohlásil Gallant na adresu mladíka, který má v NHL na kontě 132 zápasů a 66 bodů za 27 tref a 39 asistencí.

Místo Barkova nastoupil v sobotu v centru prvního útoku Nick Bjugstad a všichni členové formace se na výhře nad Dallasem 6:2 podíleli shodně dvěma kanadskými body. Jágr i Bjugstad zaznamenali po gólu a asistenci, Huderdeau si připsal dvě přihrávky.

"Každý ví, že mě moc baví hrát s Barkovem. Ale bohužel, zranění k hokeji patří. Je moc dobré vědět, že můžeme hrát i s Bjugstadem. Hrát se mnou není jednoduché, věřte mi. Ale umí dobře bruslit a dnes měl řadu výborných momentů," komentoval v sobotu souhru Jágr.

Reklama

Související témata: