Hlavní obsah

Ruský střelec Kuzněcov byl vyhlášen první hvězdou týdne v NHL

New York

Ruský hokejový útočník Jevgenij Kuzněcov z Washingtonu byl vyhlášen první hvězdou uplynulého týdne v NHL. Třiadvacetiletý centr během něj nasbíral ve třech zápasech devět bodů za tři branky a šest asistencí. Druhým nejlepším hráčem byl zvolen jeho krajan, obránce Andrej Markov z Montrealu. Třetí hvězdou se stal americký brankář Jonathan Quick z Los Angeles.

Foto: Perry Nelson, Reuters

Jevgenij Kuzněcov (92) a jeho spoluhráči z Washingtonu se radují z gólu proti Edmontonu.

Článek

Kuzněcov výrazně přispěl ke stoprocentní bilanci Capitals při třízápasové sérii zápasů venku. V úterý pomohl k vítězství nad Calgary 6:2 třemi asistencemi. O dva dny později přihrál na vítězný gól Alexandra Ovečkina při výhře ve Vancouveru 3:2.

V pátek se zaskvěl pěti body za hattrick a dvě asistence a díky němu vyhrál Washington v Edmontonu 7:4. Celkem si Kuzněcov v této sezóně připsal v sedmi zápasech 11 bodů za tři branky a osm přihrávek, což jej řadí na osmé místo produktivity soutěže.

Šestatřicetiletý Markov si připsal ve třech zápasech šest bodů za gól a pět přihrávek a pomohl Canadiens natáhnout rekordní sérii devíti zápasů bez ztráty bodu v úvodu sezóny. Zazářil především v pátečním duelu na ledě Buffala, kde se na výhře 7:2 podílel gólem a čtyřmi přihrávkami.

Quick vychytal ve dvou zápasech dvě výhry, inkasoval jen dvě branky a měl úspěšnost zákroků 97,1 procenta. V pátek proti Carolině devětadvacetiletý dvojnásobný vítěz Stanleyova poháru pochytal všech 40 střel a podepsal se pod výsledek 3:0. O dva dny později se 26 zákroky podílel na výhře v Edmontonu 3:2.

Reklama