Hlavní obsah

Zase nic. Voráček dál čeká na první gól. Už je to trochu frustrující, říká

Philadelphia/Praha

Jedenáctkrát vypálil, šestkrát trefil branku a v zápase proti Buffalu tak byl nejpilnějším střelcem hokejistů Philadelphie. Jenže Jakubu Voráčkovi to teď prostě nelepí. Nejproduktivnější český hráč minulého ročníku NHL stále čeká na premiérový gól v sezóně. Po osmi utkáních je na jeho kontě nula.

Foto: Rich Schultz, ČTK/AP

Útočník Philadelphie Jakub Voráček oslavuje svůj gól se spoluhráčem Braydenem Schennem. Sám se letos ještě neprosadil.

Článek

„Když nebudu mít tolik bodů, ale budeme vyhrávat a postoupíme do play off, tak nějaké moje statistiky budou vedlejší," řekl Voráček pro Sport.cz po podpisu smlouvy, která mu od příští sezóny zaručuje 66 miliónů dolarů během osmi let.

Flyers ale zatím předvádějí dost různorodé výkony. Vyhráli čtyřikrát z osmi pokusů. „Nedokážeme si udržet konzistenci," zuřil kouč Dave Hakstol po domácí prohře 3:4 v prodloužení se Sabres.

Šestadvacetileté české křídlo potřebovalo na začátku zámořských sezón zpravidla trochu delší čas na zahřátí. Před dvěma lety se Voráček poprvé trefil v desátém zápase, v roce 2010 dokonce až ve dvanáctém. Jenže tento rok se i díky novému kontraktu od něj čekají velké věci a je tudíž mnohem víc na očích.

Hůř je na tom s úspěšností střelby jen jeden hráč

Snahu mu také rozhodně upřít nelze. Se 34 střeleckými pokusy byl po úterku na desátém místě statistik NHL. Jenomže s úspěšností je na nule. Po čisté šanci v první třetině, kterou mu v přesilovce připravil Claude Giroux, Voráček jen vztekle rozhodil rukama. Další možnost mu zlikvidoval Chad Johnson vyrážečkou a do třetice naštval českého útočníka, který si vyjel s pukem zpoza branky, gólman Buffala. „Co bylo, je potřeba hodit za hlavu, před námi je ještě spousta zápasů," řekl Voráček.

Pro srovnání: lídr střelecké tabulky Jamie Benn z Dallasu potřeboval na osm branek 24 střel, což znamená, že v průměru každá jeho třetí rána končí v síti. Hůř než Voráček je na tom s úspěšností už jen Dustin Brown z Los Angeles, který vypálil na branky soupeřů dokonce 36 střel a o gól také nezavadil.

„Je jasné, že už je to trochu frustrující," povzdechl si Voráček. „Potřebuju prostě nějak dostat puk do branky." V minulé sezóně se mu to povedlo dvaadvacetkrát.

Na konto své nadace pro pacienty s roztroušenou sklerózou slíbil Voráček v této sezóně přispívat tisícovkou dolarů za každý získaný bod. Zatím dal dohromady tři tisíce. Vše za asistence.

Voráčkovy premiérové trefy v sezóně
2008/091. zápas
2009/106. zápas
2010/1112. zápas
2011/121. zápas
2012/134. zápas
2013/1410. zápas
2014/154. zápas

Reklama

Související témata: