Hlavní obsah

Lemieux už nevidí v Pittsburghu budoucnost

PITTSBURGH

Majitel a největší hvězda hokejového klubu Penguins Mario Lemieux předpokládá, že v roce 2007 se jeho tým rozloučí s Pittsburghem. Legendární útočník tak zopakoval svou hrozbu stěhování, ke kterému mužstvo nutí špatná finanční situace a také již téměř nevyhovující aréna. Právě v roce 2007 vyprší smlouva o nájmu Mellon Areny, jež je nejstarší a nejmenší ze všech stadionů v NHL.

Článek

Lemieux již několik let vyčítá radním Pittsburghu, že nechtějí klubu finančně pomoci se stavbou nového stánku. "Myslím, že se už náš čas naplnil. Je škoda, že s námi zástupci města a okresu nechtěli v posledních dvou či třech letech spolupracovat," řekl čtyřicetiletý útočník o víkendu listu Post-Gazette.

Klub s Tučňákem ve znaku se dlouhodobě potýká s finančními problémy, v této sezoně vypočítali šéfové klubu ztrátu na sedm milionů dolarů. A to by muselo být všech 41 zápasů základní části téměř vyprodaných a Penguins by museli projít do druhého kola play off.

Tučňáci hrají v Pittsburghu od roku 1967 a největších úspěchů dosáhli na začátku devadesátých let, kdy s mladým Jaromírem Jágrem v sestavě vyhráli dvakrát Stanley Cup. Zájem o NHL prý v souvislosti s Penguins již projevila města Kansas City a Houston.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články