Hlavní obsah

Jágrovi ochably svaly a cítí bolest při dýchání. Kdy se vrátí do sestavy Floridy?

Sunrise/Praha
Aktualizováno

Jeho spoluhráči ještě byli v šatně a připravovali se na čtvrteční dopolední trénink, do jehož začátku zbývala dobrá půlhodinka. Jaromír Jágr už se ale v té době proháněl na ledové ploše a zkoušel, jestli se zlepšil jeho zdravotní stav, kvůli kterému nedohrál úterní zápas NHL s Coloradem. Je nepravděpodobné, že český hokejový útočník bude figurovat v sestavě Floridy v dnešním duelu s Bostonem. Jágr se rozhodne na poslední chvíli.

Foto: Gene J. Puskar, ČTK/AP

Útočník Floridy Jaromír Jágr v zápase s Pittsburghem.

Článek

Kouč Panterů Gerard Gallant po utkání s Coloradem uvedl, že Jágra trápí potíže s tříslem nebo kyčlí, nejproduktivnější hráč Floridy probíhajícího ročníku NHL ale ve čtvrtek přítomným novinářům sdělil, že cítí i bolest v žebrech a při dýchání.

„Zezačátku (čtvrtečního tréninku) jsem se cítil dobře, jenže potom mě to opět začalo bolet. Každých dvacet čtyři hodin se situace mění. Nevím, jestli jsem dostal nějakou ránu v souboji, nebo je za tím něco jiného," řekl ve čtvrtek pro Miami Herald Jágr, který s týmem absolvoval většinu tréninku, ale až do jeho konce na ledě nevydržel.

Třiačtyřicetiletý forvard se s bolestí v oblasti žeber potýká už od minulého týdne. Na jeho výkonech to však nebylo patrné, v devíti odehraných zápasech posbíral šest branek a čtyři asistence. „Nebyl jsem schopný bruslit, ale góly jsem pořád dával, takže jsem chtěl dál hrát. Aspoň jsem nějak mohl pomoct mužstvu," vysvětlil Jágr.

Kouč Gallant na Jágra netlačí

„Potom jsem šel na akupunkturu a bolest se podstatně zmenšila. Jenže zase jsem cítil, že mám ochablejší svaly, takže jsem musel odstoupit. Kdybych pokračoval ve hře, můj stav by se zhoršil a musel bych vynechat třeba tři týdny," řekl Jágr, jehož Floridu už dnes čeká domácí souboj s Bostonem a o den později s Washingtonem.

„V pátek půjdu na dopolední rozbruslení a podle něj uvidím, jak to bude vypadat. Chci hrát každý zápas, ale musím toho být schopen. Uvidíme, co se nakonec stane," prohlásila hvězda Panterů.

Trenér Gallant na Jágra netlačí, nic nechce uspěchat. „Sám mi řekne, až bude v pořádku. Dnes se cítil dobře, je to otázka v řádu dnů. Nemyslím si, že jde o něco vážného. Nechceme, aby hráči nastupovali přes bolest, zvlášť v jeho věku," tvrdil kouč Panthers. „Nejspíš bude dnes mimo hru. Nemůžu to říct stoprocentně, ale je to s velkým otazníkem," dodal Gallant.

Už minulý týden přišla Florida o centra první útočné formace Aleksandra Barkova, jenž si zlomil pravou ruku a mimo hru bude zhruba čtyři týdny. I proto mužstvo ve čtvrtek povolalo z farmy v Portlandu útočníka Logana Shawa. Ten by v případě Jágrovy absence mohl naskočit do dnešního zápasu s Bostonem.

Reklama

Související témata: