Hlavní obsah

Fischer stále věří v návrat k hokeji

DETROIT/PRAHA

Český obránce Detroitu Jiří Fischer má za sebou první vystoupení po listopadové srdeční zástavě během utkání Detroitu s Nashvillem. Během pondělní emotivní tiskové konference v Detroitu Fischer připustil, že kvůli potížím se srdcem bude muset ukončit kariéru. Stále však věří, že znovu nastoupí v dresu Rudých křídel v zámořské hokejové NHL.

Článek

"Jsem opravdu šťastný, že tu mohu být," řekl dojatý Fischer zámořským novinářům během prvního veřejného vystoupení po kolapsu během utkání s Nashvillem 21. listopadu. "Není mnoho lidí, kteří dostali druhou šanci jako já," dodal Fischer.

Pro Fischera bylo vzpomínání na zápas s Predators emočně velice náročné, během tiskové konference plakal a místy dlouze nabíral dech. "Příštích několik týdnů se ještě nemůžu těšit na návrat na střídačku. Ale hokej je to, na čem jsem pracoval po celý život," říkal obránce Liberce z loňského ročníku. "Nechci být z něj vytržený," vzlykal urostlý bek.

Jiří Fischer zkolaboval 21. listopadu během utkání Detroitu s Nashvillem, jeho srdce bilo nepravidelně a možná se i na nějakou chvíli zastavilo. Po použití auto defibrilátoru byl Fischer převezen do nemocnice. "Bylo to prakticky jako u počítače. Také ho občas musíte znova nahodit," uvedl lékař Detroitu Tony Colucci.

Fischer měl zástavu srdce, která už připravila o život basketbalové hráče Reggieho Lewise a Hanka Gatherse. Fischer měl týden po kolapsu znovu abnormální srdeční rytmus a musel znovu do nemocnice. Fischer měl problémy se srdcem už v roce 2002, kdy zmeškal dna dny tréninku.

Když se jej novináři zeptali na možnost předčasného konce kariéry, odpověděl obránce lakonicky: "Je mi pětadvacet. Probouzím se každý den a žiju. Když se dostanete tak blízko smrti, tak se pak jen radujete, že jste naživu."

Reklama

Související témata: