Hlavní obsah

Jágr se chystá na Kačery v Anaheimu. Jeho háro zkontroloval Luongo

Aktualizováno

Česká hokejová legenda Jaromír Jágr je zpátky v plném tréninkovém procesu a chystá se na návrat do sestavy Floridy Panthers. Česká 68 vynechala kvůli zranění předchozí dva duely NHL proti Bostonu a Washingtonu, znovu na led vyjede ve středečním utkání na ledě Kačerů z Anaheimu. Informuje o tom server listu Miami Herald.

Foto: Gene J. Puskar, ČTK/AP

Jaromír Jágr (68) chystá návrat do sestavy Panterů.

Článek
Fotogalerie

Třiačtyřicetiletého Jágra trápily od 13. října problémy v dolní části těla. Nejprve to vypadalo na třísla, kladenský odchovanec si pak dokonce stěžoval na těžké dýchání. Bolest mu vystřelovala i do zad.

„Něco bylo špatně a vystřelovalo to do celé pravé strany až do zadního stehenního svalu i do zad. Věděl jsem to, ale nebyl čas dát se dohromady. Pořád se to zhoršovalo," vysvětlil kladenský odchovanec, který je s deseti kanadskými body za šest branek a čtyři asistence stále nejproduktivnějším hráčem Panterů.

Je připravený, věří trenér

V pondělí Jágr nazul brusle a vyjel na led. Se svými spoluhráči absolvoval celý trénink, oblékl červený rozlišovací dres a nastoupil v elitní lajně s Nickem Bjugstadem a Jonathanem Huberdeauem. „Byl to můj cíl a zadařilo se. První tréninková praxe je vždycky nejtěžší, ale nechtěl jsem to moc přehánět. Doufám, že během dvou dnů se můj stav ještě zlepší," prohlásil Jágr.

„Moc rádi bychom Jardu zase měli v sestavě, je naší velkou oporou. Zvládl celý trénink, což je povzbudivé. Myslím, že je na zápas připravený," řekl kouč Floridy Gerard Gallant.

Pantery nyní čeká třízápasový trip do jižní Kalifornie. Představí se ve středu v Anaheimu, ve čtvrtek na ledě San Jose a v sobotu hrají v aréně Los Angeles. „Je to dlouhý let, to mi moc nepomůže," tvrdil Jágr. „Je to nějakých pět hodin, to už je skoro jako letět do Evropy," dodala česká hokejová legenda.

Jágr před měsícem vyhlásil návrat k dlouhé hřívě, kterou nosil ve svých nejslavnějších sezónách na konci 90. let v Pittsburghu. Od té doby na něj dohlíží brankář Panterů Roberto Luongo. „Tady je týdenní kontrola Jágrova hára," uvedl kanadský gólman na Twitteru k přiložené fotografii.

Reklama

Související témata: