Hlavní obsah

Boston přišel nejméně na půl roku o útočníka Kellyho

Hokejisté Bostonu Bruins přišli na dlouhou dobu o útočníka Chrise Kellyho. Během utkání NHL s Dallasem si zlomil stehenní kost a ve středu podstoupí operaci. Dobu absence lékaři odhadli na šest až osm měsíců.

Foto: Greg M. Cooper, Reuters

Chris Kelly z Bostonu bude po zlomenině stehenní kosti mimo hru šest až osm měsíců.

Článek

Čtyřiatřicetiletý Kelly se zranil již ve druhé minutě úterního zápasu. V souboji o puk před střídačkou Dallasu upadl tak nešťastně, že si způsobil vážné zranění levé nohy.

Kelly stihl v 11 zápasech této sezóny vstřelit dvě branky, i tak je pro Bruins, jejichž dres obléká od února 2011, jedním z klíčových hráčů a také asistentů kapitána Zdena Cháry. Je ceněný i za hru v oslabení. Před čtyřmi lety patřil k tahounům mužstva, které dosáhlo na Stanleyův pohár.

"Samozřejmě doufáte, že takovou ztrátu nějak nahradíte. Ale myslím, že lidé si dobře uvědomují, jak důležitý je pro náš klub; nejen na ledě, ale i v kabině, kde ho spoluhráči mimořádně respektují. A na ledě udělá vždy vše, co se po něm chce," uvedl kouč Medvědů Claude Julien.

Kelly má v NHL na kontě 751 utkání za Boston a Ottawu a 277 bodů za 118 branek a 159 asistencí. V 90 bitvách play off přidal 32 bodů (12+20).

Reklama

Související témata: