Hlavní obsah

FANTASY: Nejlepším hráčem NHL měsíce října byl vyhlášen Jamie Benn

V kanadsko-americké NHL byl odehrán úvodní měsíc nové sezóny. Nejlepšími hráči měsíce října byli vyhlášeni útočníci Jamie Benn, David Krejčí a brankář Montrealu Carey Price. Na Bennovi a Krejčím budeme stavět náš doporučený Fantasy tým pro první listopadové kolo Fantasy, které zahájí v pátek v jednu hodinu ráno televizní souboj mezi Capitals a Bruins. Původně jsme do našeho týmu chtěli zařadit i nejlepšího nováčka října - Connora McDavida, avšak jednička posledního draftu si v utkání proti Philadelphii zlomila klíční kost a bude přibližně dva měsíce mimo hru.

Maximální zastoupení mají hokejisté Dallasu.

Článek

Jammie Benn získal loni Art Ross Trophy pro nejproduktivnějšího hráče NHL. Lídr Dallasu navázal i v nové sezóna na skvělé výkony. Šestadvacetiletý útočník získal ve třinácti zápasech 20 bodů a s deseti góly vede tabulku střelců o gól před Tylerem Toffolim z Los Angeles Kings.

Benn se dělí o první místo v tabulce produktivity se spoluhráčem Tylerem Seguinem. Talentovaný centr má na svém kontě 12 asistencí. Na stejný počet gólů přihrál pouze obránce Montrealu Andrej Markov.  Zmíněnou dvojici, která patří k nejnebezpečnější v NHL, skvěle doplňuje ze zadních řad John Klingberg. Švédský obránce dokázal bodovat v sedmi utkáních v řadě a s 13 body je spolu s Markovem nejproduktivnějším obráncem.

David Krejčí a Torey Krugg - Boston Bruins

Českého reprezentanta zastihl úvod sezóny ve fantastické formě. David Krejčí nastřílel v prvních deseti zápasech 7 gólů a připsal si 8 asistencí. I díky jeho výkonům zakončili Medvědi říjen šňůrou sedmi utkání, ve kterých získali alespoň bod. V jednu chvíli dokonce vedl Krejčí tabulku produktivity.

Rodák ze Šternberka byl po právu vyhlášen třetí hvězdou měsíce října. Krejčí zaznamenal celkem 15 bodů, což jej momentálně řadí na 6. místo v tabulce produktivity. O bod více získali Taylor Hall z Edmontonu a hráč Winnipegu Jets Blake Wheeler.  Krejčího spoluhráč - ofenzivně laděný obránce Torey Krug se sice zatím střelecky neprosadil, ale dokázal asistovat na 10 gólů.

Artěmij Panarin - Chicago Blackhawks

Mladší verze Patrika Kanea, takové úctyhodné přirovnání si vysloužil Artěmij Panarin. Mladého hokejistu mohli mnozí z vás vidět na vlastní oči na mistrovství světa v Praze, kde řádil v útočné lajně se svými bývalými spoluhráči z Petrohradu Dadonovem a Šipačjovem. Bylo jen otázkou času, než si pro šikovného útočníka povolá některý z týmu nejlepší hokejové ligy světa. Před začátkem sezóny tak učinilo Chicago Blackhawks.

Panarin hrál v prvních zápasech po boku amerického reprezentanta Patrika Kanea. A hned si získal srdce fanoušků Černých jestřábů. Panarin dosud získal 11 bodů, což jej řadí v Chicagu na druhé místo. Podle aktuálních informací by měl být v následujících zápasech přesunut do lajny Jonathana Toewese, a to kvůli drobnému zranění Mariana Hossy.

Henrik Lundqvist - New York Rangers

Druhou hvězdou měsíce října byl vyhlášen Carey Price. Brankář Montrealu potvrzuje pověst nejlepšího brankáře NHL a ikony současného hokeje. Svými zákroky pomohl Habs k devíti výhrám v řadě. Vítěz ceny pro nejužitečnějšího hráče minulé sezóny se tedy jeví jako logickou volbou do branky Fantasy týmu.

Pozor! Price se potýká se zraněním dolní poloviny těla. Nejedná se sice o vážné zranění, ale předpokládáme, že si Canadiens budou svou největší hvězdu pár utkání šetřit. Jako zajímavou volbou by se mohl jevit náhradní brankář Mike Condon. Ten bude muset zraněného Price zastoupit v následujících duelech.

V posledním utkání, ve kterém Montreal podlehl Ottawě, si vedl velmi dobře. Kryl 25 z 27 střel Senators. Avšak my jsme se rozhodli vsadit na jistotu a tím je Henrik Lundqvist. Brankáře Rangers asi není nutno představovat. Ve třiceti třech letech stále patří mezi nejlepší brankáře ledního hokeje, o čem hovoří i jeho letošní statistiky. Král Henrik kryl 293 z 312 střel Jeho úspěšnost zákroků činí skoro 94% a průměr obdržených gólů na zápas je menší než 2 góly.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články