Hlavní obsah

Neuvěřitelný Mrázek! oslavuje Detroit českého gólmana, který zdeptal Ovečkina

Detroit

Nejenže vychytal šesté čisté konto v kariéře v NHL, ale k zoufalství předvedl jednoho z nejlepších kanonýrů posledních let Alexandra Ovečkina. Brankář Petr Mrázek v zápase proti Washingtonu pochytal všech 38 střel a stal se hlavním hrdinou při výhře Detroitu 1:0.

Foto: Paul Sancya, ČTK/AP

Brankář Detroitu Petr Mrázek slaví s autorem jediného gólu Andreasem Athanasiouem vítězství nad Washingtonem.

Článek
Fotogalerie

Ovečkinovi v zápase rozhodně nechyběla střelecká chuť. Mohl předstihnout Sergeje Fjodorova a stát se v historických tabulkách NHL nejlepším v Rusku narozeným střelcem všech dob. Mrázka zasypal rekordními patnácti střelami, jenže bez úspěchu.

„Věděl jsem, že bude pálit ze všech pozic. Bylo to patrné už od začátku zápasu. V první třetině na mě poslal snad sedm střel (ve skutečnosti jich bylo šest). Snažil jsem se zůstat koncentrovaný a vyjíždět z brankoviště pokaždé, když střílel," prozradil svůj recept ostravský rodák.

„Musím tam ten puk dostat," povzdechl si zoufalý Ovečkin. „Ty střely byly z mých pozic. Jedna určitě měla skončit v bráně. Mrázek ale předváděl skvělé zákroky. Při některých měl ale velké štěstí. Někdy se ovšem prostě stává, že máte spoustu střel, a přesto vám to tam nespadne," vysvětloval kanonýr.

Holtby dostal kuriózní gól

Patnáct střel za zápas vyslal Ovečkin naposledy před více než devíti lety proti Carolině. Tehdy se trefil dvakrát a jeho tým vyhrál 5:2.

Český gólman se měl co otáčet v přesilových hrách. V první půli mu zavařil krajan Jakub Kindl, který byl dvakrát vyloučen za podražení. „Mrázek byl prostě neuvěřitelný. Věděli jsme, že budou nebezpeční hlavně v přesilovkách, ale ustáli jsme je. Myslím, že jsme jako celý tým odvedli skvělý výkon," chválil útočník Red Wings Dylan Larkin.

Celý zápas nakonec rozhodl kuriózní gól ve třetí třetině, který zaznamenal takřka z nulového úhlu Andreas Athanasiou, jenž oslavil premiérovou trefu v soutěži. „Tahle střela rozhodně neměla skončit v bráně. Zahrál bych to takhle znovu, jen jsem neměl správně nastavenou výstroj," litoval jediného gólu zápasu brankář Capitals Braden Holtby.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články