Hlavní obsah

FANTASY: Produktivitu NHL vede Patrick Kane

Kapitánem našeho týmu pro 6. kolo Fantasy NHL, které začne v pátek v jednu hodinu ráno, jsme zvolili Patricka Kanea. Lídr Blackhawks vede produktivitu zámořské soutěže. V 15 utkáních si připsal 23 bodů za 10 gólů a 13 asistencí. Stejný počet kanadských bodů má na svém kontě i Tyler Seguin z Dallasu. Které hráče byste kromě amerického útočníka měli zařadit do svého Fantasy týmu?

Hlavními útočnými zbraněmi jsou Ovečkin a Kane.

Článek

Alexandr Ovečkin

Kane a Ovečkin v jedné pětce? To by bylo snem každého trenéra a noční můrou všech obránců. Ve Fantasy je to možné. Ovečkin od roku 2005, kdy začal hrát v NHL, vstřelil 483 gólů. Kapitán Capitals potřebuje vsítit ještě jednu branku, aby se stal nejlepším střelcem NHL narozeným v Rusku. Momentálně se o tuto čest dělí s legendárním Sergejem Fjodorovem.

Ovečkin vstřelil alespoň 50 gólů v šesti sezónách. V té letošní skóroval osmkrát a na 7 branek přihrál. Jeho pověst snajpra potvrzuje i 77 střel, které vyslal na brankáře soupeřů včetně patnácti, které vystřelil v posledním zápase proti Detroitu na Petra Mrázka. Ani jedna však neprošla za jeho záda. Na momentálně nejlepší střelce Kanea, Benna a Tylera Toffoliho ztrácí pouze dvě branky.

Jeff Carter a Drew Doughty

Jako na houpačce si zatím musí připadat Králové z Los Angeles. Kings prohráli tři úvodní duely a následně dokázali vyhrát sedm utkání v řadě. Ale v posledních pěti zápasech utrpěli tři porážky. Naposledy podlehli Hanzalově Arizoně 3:2. Kalifornský tým čeká souboj s nepříliš dobře hrajícími Islanders. Proti týmu Johna Tavarese by Kings měli opět naskočit na vítěznou vlnu.

Nejproduktivnějším hráčem Los Angeles je Jeff Carter. Zkušený veterán, hrající v jedné lajně s nejlepším střelcem Kings Tylerem Toffolim, vsítil 7 branek a na 8 přihrál. V tabulce pravdy má solidních +7 bodů. Z města andělů volíme do obrany Carterova spoluhráče Doughtyho. Pětadvacetiletý obránce nahrál na 9 gólů.

Corey Perry

Kačeři z Anaheimu měli na začátku sezóny přistřižená křídla. Prohráli devět z úvodních deseti utkání. V listopadu se probudili k životu, a to když vyhráli čtyři zápasy v řadě, avšak v posledních dvou duelech (proti Coyotes a Oilers) prohráli shodně v prodloužení 4:3. Ačkoliv kapitán Anaheimu Ryan Getzlaf zatím branku nevstřelil, do herní pohody se začíná dostávat jeho kolega Corey Perry. Ten vsítil v posledním utkání proti Edmontonu 2 góly a vyrovnal tak bývalou hvězdu Ducks Paula Kariyu v počtu vstřelených branek.

Oba hráči mají na svém kontě 300 gólů. Perry po nevydařeném vstupu do nového ročníku zámořské soutěže nasbíral v pěti zápasech sedm bodů.

Reklama

Související témata: