Hlavní obsah

Nečekaný konec! Havlát z osobních důvodů opustil St. Louis

St. Louis

Nečekaně krátké trvání mělo působení Martina Havláta v St. Louis Blues. Klub na svých internetových stránkách oznámil, že čtyřiatřicetiletý hokejový útočník v týmu po pouhých dvou odehraných zápasech dobrovolně ukončil.

Foto: blues.nhl.com

Martin Havlát se prosadil na zkoušce v St. Louis a čeká ho další sezóna ve slavné NHL.

Článek

Vše přitom začalo tak idylicky. Havlát, jenž v NHL nemohl najít zaměstnavatele a naposledy neuspěl při zkoušce v týmu Floridy Panthers, si při zkoušce řekl o roční kontrakt v St. Louis, jehož kádr byl oslaben několika výpadky kvůli zraněním.

A hned v prvním zápase na ledě New Jersey, za které Havlát v minulé sezóně odehrál čtyřicet zápasů, vstřelil rodák z Mladé Boleslavi první a vítězný gól, kouč Ken Hitchcock si jeho spolupráci se Scottem Gomezem po výhře 2:0 pochvaloval.

Havlát ještě odehrál další zápas na ledě New Yorku Rangers (3:6), ale v sobotu už se v duelu s Chicagem nepředstaví. Podle generálního manažera klubu Douga Armstronga požádal Havlát o odchod z týmu kvůli blíže nespecifikovaným osobním důvodům.

Útočník, jenž v NHL dal v 790 zápasech 242 gólů, požádal o respektování soukromí a stejně jako klub se k předčasnému ukončení smlouvy nebude vyjadřovat.

Reklama

Související témata: