Hlavní obsah

Voráček zlomil střeleckou smůlu. Už jsem skoro zapomněl, jaké to je dát gól, vtipkoval

Philadelphia/Praha

Spadl z něho obrovský balvan. V nočním zápase NHL prolomil Jakub Voráček střelecké trápení a vítězným gólem v prodloužení pomohl Philadelphii zdolat Carolinu 3:2. Kladenský rodák se prosadil až v sedmnáctém utkání sezóny. „Už jsem skoro zapomněl, jaké to je dát gól," žertoval šestadvacetiletý hokejista v rozhovoru se zámořskými novináři.

Foto: John Woods, ČTK/AP

Hokejisté Philadelphie Flyers oslavují jednu z branek.

Článek

Loni byl v zámoří nejproduktivnějším českým hokejistou. Do posledního střetnutí bojoval o Art Ross Trophy. Nakonec skončil na děleném čtvrtém místě, když nasbíral 81 bodů (22+59). Šest mu jich zbývalo na vítězného Jamieho Benna z Dallasu. I tak prožil svoji nejlepší sezónu.

Na svou fazónu ale v úvodu nového ročníku nenavázal. Za šestnáct duelů nastřádal jen pět bodů za asistence. Až přišel ten sedmnáctý a nula v kolonce vstřelených branek se změnila na jedničku. K tomu přibyla i jedna přihrávka na gól a první hvězda zápasu Philadephie s Carolinou byla na světě. Voráček v prodloužení rozhodl o vítězství Flyers 3:2. „Byl tam oční kontakt (s Del Zottem), takže jsem věděl, co přijde. Trefilo to moji hokejku a zaplaťpánbůh to tam spadlo," popisoval český útočník rozhodující akci. Radost z úspěšného zakončení byla patrná. „Už jsem skoro zapomněl, jaké to je dát gól," dodal.

Tak dlouhou střeleckou mizérii za mořem ještě nezažil. "Není to snadné, když tak dlouho neskórujete. Snažíte se být pozitivní, jak jen to je možné. A i když je to těžké, nemůžete se dívat do minulosti. Je potřeba žít přítomností, hledět dopředu. Na to jsem se snažil zaměřit. Plně doufám, že teď už se všechno rozjede," míní sedmička draftu z roku 2007.

Philadelphia měla za sebou dvě domácí porážky. Svěřenci Davea Hakstola nejprve podlehli Coloradu 0:4 a poté Washingtonu 2:5. Letci tak své zraky upínali k venkovnímu střetnutí s Hurricanes, kteří jsou na tom výsledkově velmi podobně. Flyers konfrontaci s divizním sokem zvládli a o bod ho předskočili. „Byla to těžká bitva a jsou to pro nás důležité body," uvědomuje si Voráček.

Na Girouxe a spol. nyní čekají další dvě domácí utkání. V úterý hostí Los Angeles Kings a ve čtvrtek San Jose Sharks.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články